MATCHENS PROFIL 3 EMMA EKENMAN-FERNIS

Hon har tagit ett stort kliv i livet – flyttat till första egna hemmet och bytt klubbadress – och samtidigt lämnat huvudstaden för landsorten… för det är väl så man ser på Partille och Göteborg om man bor i Stockholm?

– Haha, jag bodde på landet däruppe så just den saken är inte någon stor skillnad. Men annars skiljer det sig en del, säger Emma Ekenman-Fernis.

Moderklubben heter Rosersbergs IK och finns i Roslagen, men senaste klubbtillhörigheten var Spårvägen. Därmed förstår alla att Emma prövat spel i Elitserien tidigare. Fast det är ändå mycket nytt att komma till svenska mästarna.

– Tjejerna i laget är härliga och det är lätt att komma med i laget, fast det tar ett litet tag att hitta sin roll i spelet, berättar Emma. Träningsmässigt skiljer det sig också en del.

– Det är mycket mer uppstyrt i Sävehof. När det är fys är fystränaren på plats… ja, det är stor skillnad. Känns lite mer professionellt i Sävehof, säger den vänsterhänte kantspelaren.

Skulle Emma Ekenman-Fernis berätta om sin nya klubb för vännerna från andra sidan landet är just professionell ett ord hon skulle använda.

– Sävehof är en seriös klubb, bra på både ungdomssidan och seniorsidan, och den tar hand om sina spelare. Ja, typ så skulle jag säga…

Emma Ekenman-Fernis har varit skadad och missat ett par matcher i Elitserien, men nu är hon frisk och spelsugen igen. I Champions League-mötet med Buducnost gjorde hon fyra mål och även om det inte förändrade matchbilden var fullträffarna ett tecken på att Emma är stark.

– Det var härligt att få göra målen. Nu har man varit med på den nivån också, säger hon om sin Champions League-debut.

I kväll är det Heid som står för motståndet, och Emma har klart för sig vad det handlar om:

– En match som är viktig att vinna, säger tjejen som vid sidan av handbollen arbetar som elevassistent.

Text: Mikael Hjerpe

– See more at: http://www.savehof.se/index.php/2015/10/matchens-profil-3-emma-ekenman-fernis/#sthash.bpNqKIdJ.dpuf