160309_olle_kristianstad

Matchens profil 25: Olle Forsell-Schefvert

Namn: Olle Forsell-Schefvert.

Ålder: 22 år.

Roll i Sävehof: Niometersspelare i herrlaget.

 Han är lillebror i Sävehofs A-lag men är inte rädd att ta på sig stora roller. Olle Forsell-Schefvert gillar att hamna i centrum på planen.

– Det har väl varit för mig som för laget i stort, lite bergochdalbana i Elitserien. Men med tanke på att det är första säsongen där jag spelar mer framåt än bakåt måste jag ändå vara nöjd. Sedan finns det alltid detaljer att finslipa, säger han.

Olle Forsell-Schefvert har varit otursförföljd med skador tidigare säsonger, och det är inte utan att han känner av att matcherna tar på krafterna nu också. Men han känner sig äntligen riktigt stark.

– Detta är väl första säsongen jag har fått en rejäl försäsongsträning, så ur den aspekten är jag starkare än tidigare, säger han.

Det kan behövas i dag, för nu är det seriens bästa lag som står för motståndet.

– Men Hammarby kunde slå dem, och det kunde Lugi också. Ingenting är omöjligt. Jag tycker bara att det känns kul att möta Kristianstad och det vore en lögn att säga att vi inte går för vinst. Men man ska inte förvänta sig att vinna med fem mål. Ett mål räcker, säger Olle Forsell-Schefvert.

En seger vore värdefull ur flera aspekter för Sävehof. Dels för att få ett trendbrott efter tre uddamålsförluster mot i tur och ordning Alingsås, Hammarby och Malmö och dels för att kampen runt slutspelsstrecket är riktigt tuff.

– Fast det känns inte som läget är utsatt. Jag känner inte att vi är jagade eller att vi blir hämmade i spelet. Tabellen ljuger inte, men det är jämnt och alla kan slå alla i den här kampen, säger Olle.

Som brukligt är får matchens profil också beskriva Sävehof som förening:

– Proffsig klubb, gigantisk stor. Den som tror att det flyter på som ett pussel ska veta att det krävs en blandning av folk för att få Sävehof att fungera. Vi spelare är bara en bråkdel, och det är en härlig klubb att verka i, säger Olle Forsell-Schefvert.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..