Matchens profil 23: Viktor Ottosson

Namn: Viktor Ottosson.

Ålder: 25 år.

Roll i Sävehof: Vänstersexa i herrlaget.

 Han är tekniskt en fantastisk spelare med en otrolig känsla för bollen, målet och motståndarmålvakten. Och som person en bra kompis och en 25-åring med kloka värderingar.

Omdömet kommer från tränaren Magnus Johansson och handlar om Viktor Ottosson. I dag lyser en spotlight extra mycket på spelaren i tröja 23.

Viktor Ottosson gör sin sjätte säsong i A-laget, och det är förstås extra viktig med spelare som har lite rutin när många ungdomar släpps fram. Papparollen är naturlig, för hemma finns dottern Stella som blir två år i maj.

-Jag tycker att vi gjort en bra säsong så här långt. Det är jämnt och varje poäng är viktig, men vi ligger ändå på fjärde plats just nu, säger han.

Förra säsongen fick Sävehof ihop 29 poäng och missade slutspel. I år har de spelat ihop 30 så här långt och fler lär behövas.

– Vi mötte Hammarby i ett liknande läge i fjol. Den gången förlorade vi och missade slutspel, och det ska vi försöka ändra på, säger Viktor.

Han tycker att det finns tecken som talar för Sävehof.

– Förra året var det mycket ångestladdat på slutet. Nu känns det inte så, och kan vi bara fortsätta slappna av och spela så vet vi att det går bra.

Viktor Ottosson har samma känsla om den egna insatsen som den han har för laget i stort:

– Jag vet att jag ska ta många lägen och jag vet att jag inte är hundraprocentig, men jag försöker alltid göra mitt bästa. Några matcher har gått väldigt bra andra lite mindre bra, men jag är nöjd, säger han.

Som vanligt ber vi matchens profil om ett omdöme som gäller föreningen Sävehof:

– En fantastik förening med stort hjärta för ungdomar. Tittar man på seniorverksamheten vet jag inte om det finns några lag som slår Sävehof i egna talanger. Och med tanke på den ekonomiska situationen i Sverige så är det stora tummen upp för Sävehof. Allt känns väldigt stabilt, säger Viktor Ottosson som kom till klubben som ungdomsspelare 2005 från Kortedala IF.