Matchens profil 22: Eric Forsell-Schefvert

Namn: Eric Forsell-Schefvert.

Ålder: 24 år.

Roll i Sävehof: Mittnia i herrlaget.

När det som bäst behövdes klev han fram och avgjorde förra kvartsfinalen – Eric Forsell-Schefvert är en hjälte vi gärna skriver mer om…

– Vid den här tiden förra året var det försäsongsträning för oss, men nu fortsätter vi gärna spela ett par matcher till, säger han och njuter av att sitta i vinnarhålet.

Eric Forsell-Schefvert kommer lämna Sävehof efter säsongen. Men det beror inte alls på att han vantrivs i föreningen, för är det något Eric har så är det ett stort Sävehof-hjärta.

– Jag har varit här länge och det är klart att det kommer kännas att det är en förändring att inte spela i Sävehof i framtiden, men jag hoppas att det inte ska ta slut än på ett tag. Vi vill vara med i slutspelet ett tag till.

I kväll finns det många som hoppas att en trend skall hållas vid liv och att en annan ska brytas. Sävehof har sex matcher i följd utan förlust, och det är förstås något att hålla vid liv. Och blir det så bryts automatiskt trenden med bortasegrar i säsongens möten med Lugi.

Om det här med idel bortasegrar är svårt att förklara är Sävehofs formkurva under säsongen ännu svårare att hitta logik bakom. Efter en lång period med bra utdelning var det en tuff period med massor med uddamålsförluster, och nu är allt uppåt igen.

– Kan inte svara på varför det blivit så, det är nästan en nobelprisfråga, säger Eric Forsell-Schefvert och skrattar innan han fortsätter:

– Vi har fått mer ordning och reda i laget, en bättre struktur i hur vi ska uppträda. Vi är en homogen grupp som arbetar hårt. Jag är stolt över hur laget uppträdde i Lund i torsdags. När allt fungerar är vi bra och det hoppas jag vi får visa vår publik fler gånger i det här slutspelet, säger han.