Matchens profil 21: Tobias Albrechtson

Ett riktigt Derby!
IK Sävehof vs Redbergslids IK
Fredag 18 december 19:00 i Partillebohallen

Köp biljett >>>

Han gjorde succé redan i sin första A-lagsmatch och utsågs till matchens lirare. I kväll är Tobias Albrechtson till att börja med matchens profil, men vi misstänker att han inte skulle ha något emot att ha huvudrollen i den sportsliga utvecklingen också. Efter två derbyförluster i följd (Alingsås och Aranäs) vill en vinnarskalle förstås vända på skutan igen.

– Revanschlusta? Ja, det är klart att vi har det. Det blir tufft och kamp hela vägen, men det ska också bli roligt att möta RIK. Man känner ju många spelare och springer på varandra på stan ibland, och klart att det är roligare att träffas om vi vinner, säger Tobias.

Det är nio år sedan han debuterade i Elitserien, och även om den senaste veckan inneburit två förluster är det här på många sätt en väldigt positiv säsong så här långt.

– Vi har fått en trygghet i laget. Nya spelare som Per (Sandström), Atli (Ingolfsson) och Johan (Fagerlund) har också bidragit till det, säger Tobias.

Förutom att han spelat i Sävehof i hela sitt liv har han också sin pappa som högste chef eftersom Stefan Albrechtson är klubbdirektör. Men det ser han inte som något problem.

– Jag har inte mycket att jämföra med… Han har alltid varit där och så länge han gör ett bra jobb är det bara bra. Det hade varit känsligare om jag kommit upp i A-laget och han kommit in som klubbdirektör efter ett par år, men så är det ju inte. Vi har en bra relation och pratar sällan handbollsproblem när vi träffas. Sånt tar jag i så fall med (Anders) Eliasson, säger Tobias.

Och det är inte särskilt svårt att förstå att matchens profil bara har gott att säga om Sävehof som förening:

– Det är en fantastisk förening. Sävehof har allt. Här uppfostras ungdomar och vi har extremt många ungdomslag jämfört med andra klubbar och många spelare hänger med långt upp i åldrarna. Det är en social verksamhet också, och jag har fått så många vänner genom handbollen. Nu är det kul att få ge tillbaka genom att jag spelar i A-laget. Sävehof är såklart klubben i hjärtat – det finns ingen annan klubb för mig, säger han.

– See more at: http://www.savehof.se/index.php/2015/12/matchens-profil-21-tobias-albrechtson-2/#sthash.O7EENjn0.dpuf

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..