180121_johanna_forsberg_640

MATCHENS PROFIL

Namn: Johanna Forsberg.
Ålder: 22 år.
Roll i Sävehof: Mittsexa i damlaget.

Sävehof vs VästeråsIrsta
Söndag 21 januari 15:00 i Partille Arena
Köp biljett på webben, både enklare och billigare >>>

Hon har Sävehof som moderklubb men presenterades ändå som nyförvärv inför säsongen. Johanna Forsberg gjorde en utflykt till Heid under två säsonger, och kom tillbaka som en ännu bättre spelare. I dag tampas hon med Thess Krönell om speltid på linjen.

– Vi är konkurrenter men spelar samtidigt i samma lag och utan konkurrens är det svårt att utvecklas, så det är bra att det är kamp. Thess och jag är samtidigt olika i spelstil och kompletterar varandra bra, säger Johanna Forsberg.

Hon är glad över att vara tillbaka i Sävehof och säger att det är lätt att trivas i omgivningen:

– Sävehof är en fantastisk klubb på många sätt. Man får hjälp och stöttning, personlig utveckling i laget och goa lagkamrater, säger hon.

Ingen har såklart undgått att Sävehof haft en tung period i SHE, men segern senast mot Höör betyder mycket för laget. Johanna Forsberg gläds framför allt över sättet som det blev seger:

– Vi gjorde det som ett lag. Tillsammans. Det var otroligt skönt, berättar hon.

Johanna Forsberg får frågan om vad som sades i omklädningsrummet efteråt, funderar en stund och säger sedan att det nog inte var så mycket prat utan mer glada miner av lättnad.

– Vi har egentligen aldrig förändrat vårt sätt att träna eller spela under säsongen. Vi tror till hundra procent på det vi gör, säger hon.

Nu väntar VästeråsIrsta, och Johanna Forsberg tvekar inte att kalla det en otroligt viktig match:

– Vi har revansch att ta ut efter senaste mötet, och vi ligger nära varandra i tabellen. Nu är vi på ett bra spår och det vill vi fortsätta vara, säger hon.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..