2_tilda_olsson_profil-470x220

MATCHENS PROFIL – 2 TILDA OLSSON

I det nya Sävehof har en tjej från Härryda klivit fram och tagit plats. Tilda Olsson har hunnit göra både mål och bli utvisad i högsta serien.

– Det är väldigt roligt och har gått bra för laget, ja, bättre än förväntat. Och jag har fått mer speltid än vad jag väntade mig från början, säger hon.

Även om Tilda Olsson fortfarande är tonåring har hon spelat i Sävehof så länge att hon nästan kan räknas till de egna produkterna.

– Jag kom som första års B-flicka eller möjligen som sista års C-flicka. Jag kom ju från lilla Härryda och där hade vi inte spelare nog utan fick lägga ner laget. Det blev naturligt att välja Sävehof, dels för att det var närmaste klubben men också för att min storasyster spelade i Sävehof, berättar Tilda.

När hon ska beskriva klubben Sävehof blir det många positivt laddade ord:

– Jag tycker att det är en väldigt professionell förening. Det finns struktur och tanke bakom allt och ett väldigt engagemang. En bra förening för alla, både för yngre som vill satsa och för yngre som bara spelar för att det är kul. En komplett förening och jag trivs jättebra.

Efter två matcher mot förväntade toppkonkurrenter blir Önnered en match där all press hamnar på Sävehof. Fast den saken viftar Tilda bort.

– Så blir det kanske, men det tänker vi inte på när det är match. Då ska vi fokusera på allt vi ska göra och vi ska ha samma inställning och power som i de tidigare matcherna, säger hon. Vid sidan av handbollen är det kompisar och studier som gäller. Tilda har precis börjat på universitetet och har målet inställt på att bli systemvetare. Man kan misstänka att flitens lampa kommer lysa i spelarbussen vid bortamatcher.

Text: Mikael Hjerpe

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..