Matchens profil 19: Olivia Mellegård

IK Sävehof vs Team EslövSöndag 14 februari 16:00 i Partillebohallen

Namn: Olivia Mellegård.

Ålder: 19 år.

Roll i Sävehof: Vänstersexa i damlaget.

 Hon är Europamästare som ungdomsspelare men jagar sitt första SM-guld. När Olivia Mellegård anslöt till Sävehof i sommar gjorde hon det på en position med ordentlig konkurrens – landslagsspelaren Loui Sand.

– Jag och Loui har en bra dialog och ger varandra feedback hela tiden, säger Olivia.

Det märkliga är att Olivia Mellegård var niometersspelare i moderklubben Önnered men värvades som kantspelare. Och det är viss skillnad.

– Det är annorlunda teknik när man skjuter och jag har inte lika mycket boll som jag hade när jag var niometersspelare, men det är kul. Jag ser det fortfarande som jag skolar in mig på den nya platsen, säger Olivia.

Spelmässigt är det förstås också en skillnad att komma till klubben som varit ledande i svensk damhandboll nästan sedan Olivia första gången kom i kontakt med handboll.

– Nu har jag ju bara spelat i Sävehof sedan matcherna kom igång i september, och det är svårt att säga hur jag har utvecklats, men klart jag har fått idéer, tankar och tips. Individuell teknik är också lite annorlunda, men största skillnaden känner jag är alla Champions League-matcher. Vi har många långa resor till bortamatcherna…

Olivia har alltså relativt kort historia i Sävehof, men hon har ändå klart för sig vad klubben står för:

– Det är en proffsig klubb med en bra ungdomsverksamhet. Man märker att det är väldigt mycket spelare i klubben. Och det är bra ordning, jag ser till exempel hur allt fungerar runt våra resor. Klubben har koll precis på allting vi ska göra, säger hon.

Slutligen – Mellegård..? Ja, namnet är förstås bekant för handbollsintresserade. Hennes bror Pontus spelar i Aranäs (som gästar Partillebohallen efter dagens dammatch), kusinen Emil spelar också i Elitserien (för RIK), morbror Mikael var på sin tid också RIK-are. Hennes pappa och farbror har också varit elitspelare, och kusinen Lova blir det säkert… Hon spelar i Sävehofs A-flickor.

– See more at: http://www.savehof.se/index.php/2016/02/matchens-profil-19-olivia-mellegard/#sthash.5jKutuDO.dpuf

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..