Matchens profil 16: Hanna Eriksson

Namn: Hanna Eriksson.

Ålder: 20 år.

Roll i Sävehof: Målvakt i damlaget.

 Hon har precis förlängt kontraktet med Sävehof ett år till – och det är ingen tvekan hur känslan är efter det beslutet.

– För mig som målvakt finns det ingen bättre klubb i hela Sverige. Sävehof är den bästa miljön som finns att utvecklas i, säger Hanna Eriksson och sätter därmed fingret på hur hon ser sin klubb.

Hanna Eriksson kom till Sävehof som 16-åring från Dalarna, där Barkens HF från Smedjebacken är moderklubb. Hon fyllde 20 år i februari och har tagit steget från ungdomsspelare till senior.

– Det var ett stort steg att flytta hemifrån så tidigt, men det betydde också att jag mognade ganska fort. Jag blev väl omhändertagen av Sävehof och hade också god hjälp av min syster Emma. Hon bodde redan i Göteborg och första tiden bodde jag hos henne, berättar Hanna.

Vid sidan av handbollen jobbar Hanna Eriksson som undersköterska inom hemtjänsten i Göteborg. Hon tycker att det fungerar perfekt att kombinera jobbet med handbollen.

Sportsligt står Hanna än så länge bakom landslagsmålvakten Johanna Bundsen, men den saken stör henne inte.

– Jag känner ingen stress utan ska utvecklas i lugn och ro. Som målvakt är jag fortfarande ung och har ett par år kvar innan jag ska vara på topp. Och matchning har jag fått ordentligt genom division 1-laget. Det känns bra och följer helt vad vi kommit överens om, säger hon.

Kvartsfinalspelet mot Eslöv går nu in i rond två. Och Hanna Eriksson räknar med att det kommer bli en tuff match.

– Eslöv är ett bra lag och vi hade lite svårt att få grepp om den i förra matchen innan ”Sigge” (Henrik Signell) tog time out och klarade ut hur vi skulle spela. Tror det kommer bli lika tufft den här gången, säger hon.

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..