Matchens profil 15: William Bogojevic

Namn: William Bogojevic.

Ålder: 18 år.

Roll i Sävehof: Vänsternia i herrlaget.

 Han har rutin från ungdomslandslaget och sliter hårt för att få mer speltid i Elitserien –William Bogojevic är en framtidsspelare med rötterna i Sävehof.

– Det var väl inte alldeles givet från första början att jag skulle välja handboll, men jag har två äldre bröder som spelade i Sävehof och följde deras väg. Sedan spelade jag både fotboll och handboll en lång period, och när det väl skulle bli ett val var handbollen ändå nummer ett, säger han.

William Bogojevic är fortfarande ung och har såklart ambitionen att utmana de mer etablerade spelarna om förtroendet i A-lagsdressen. Men han gnäller inte över situationen nu heller.

– Det har gått helt okej även om jag inte spelar värst mycket, säger han.

Wille känner förstås som alla andra att det är en lättnad att slutspelsplatsen säkrades och att det nu går spela avslappnat i sista omgången av grundserien.

– Nu när vi väl är här måste vi fortsätta precis som de senaste matcherna. Ambitionen är att behålla den fina sviten och komma in i slutspelet med en stark avslutning av seriespelet.

Det betyder att matchen mot Guif känns viktig, och William Bogojevic tror sig veta vad som krävs för seger:

– Fullt fokus, få misstag och att hålla oss till vårat spel – då tror jag att vi vinner, säger han.

Wille går sista året på handbollsgymnasiet, lägger omkring två timmar om dagen på träning och njuter av handbollslivet. Och som Sävehofare sedan första skottet har han förstås en känsla av vad klubben står för:

– Sävehof är en väldigt bra förening, framför allt stor och bra på ungdomssidan. Som jag ser det är det den bästa föreningen i Sverige, säger han.

 

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..