Matchens profil 14: Johan Fagerlund

Han firade födelsedagen i onsdags genom att göra sex mål mot Hammarby, och det kommer kännas speciellt att kliva in på planen i kväll också. Nu ställs Johan Fagerlund mot laget som var hans klubbadress i åtta säsonger innan bytet till Sävehof i år.

– Klart att det känns och att jag har känslor för den klubben, men nu spelar jag i Sävehof och ska göra allt jag kan för att vi ska vinna, säger han.

Att byta klubb är inte alltid enkelt, och då tänker vi inte bara på känslorna utan lika mycket på att det är ett nytt spelsystem som ska nötas in.

– Jag har fått mycket förtroende och speltid och har väl kommit in i spelet snabbt också, men visst tar det tid och visst går det upp och ner för egen del. Men laget har hittat en trygghet och ett lugn. Jag tycker att det känns stabilt, säger Johan.

Slutspel är målet, och tittar man i tabellen i dag ser det ut som att det inte kommer bli några problem att uppfylla det.

– Det är lätt att man kommer in i en ond spiral när man förlorar ett par jämna matcher, som Sävehof gjorde i fjol. Nu känns det som ett helt annat go´ i laget, och jag vet att det är många spelare som är revanschsugna och de har redan visat att de är bättre än resultatet förra säsongen, säger Johan.

Och även om han själv inte varit i Sävehof mer än ett par månader har han en bra bild av föreningen:

– En proffsig och väldigt stor förening. Det är en bra skola för ungdomar, och man lyfter in egna produkter i både dam och herrlaget. Dessutom ekonomisk bra. Jag trivs, säger han.

 

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..