160411_profil_bella

Matchens profil 12: Isabella Mouratidou

Namn: Isabella Mouratidou

Ålder: 18 år

Roll i Sävehof: Målvakt i A-laget.

 

Hon är en av två målvakter som sitter på bänken när Sävehof spelar match. Ja, så är det faktiskt. Sävehof har två alternativ till förstamålvakten när det är match. Och det tackar Isabella Mouratidou för.

– Jag känner att det är kul att bara sitta på bänken. Det är lärorikt att vara med även vid sidan om planen när det är match. Det är stor skillnad mot att inte vara med. Och jag blir jätteglad om jag får komma in på en straff eller bli inbytt en stund, säger hon.

Isabella Mouratidou är fostrad i Torslanda HK och kom till Sävehof som A-flicka 2012. Hon är också spelare i ungdomslandslaget och känner att hon hela tiden blir bättre i den miljö som Elitserien och Champions League utgör.

– Jag tycker att jag kommit långt i utvecklingen den här säsongen. Motståndet är mycket bättre och det är skillnad på tempot. Det gör att min spelförståelse har blivit mycket bättre, säger hon.

Bella, som hon kallas, har bara gott att säga om Sävehof som klubb:

– När jag kom hit var det otroligt spännande, Sävehof är ju Sveriges bästa klubb och det var jättestort att ta steget från Torslanda. Sävehof satsar på ungdomarna och gör det redan från ungdomslagen. Det gör att man som spelare är bra förberedd när man kommer upp i A-laget, säger hon.

Nu är det tredje kvartsfinalen mot Eslöv som gäller. Och målvakten med nummer 12 på ryggen räknar med en tuff match:

– Det har varit tufft i de tidigare matcherna också. Men det känns bra inför matchen. Vi hade en riktigt bra träning i går och är taggade för den här kampen. Det ska bli kul, säger hon.

 

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..