Matchens profil 10: Stine Andreassen

IK Sävehof vs Lugi HF
Onsdag 6 januari 17:00

Köp biljetter >>>

Det pratas ofta om fysiska förutsättningar, men längden är inte alls avgörande för om man lyckas som niometersspelare på elitnivå. Det är Stine Lund Andreassen ett levande exempel på.

Norskan mäter 163 centimeter i strumplästen och styr Sävehofs spel med stor pondus.

– Jag har min egen stil och får utveckla andra saker och sätta fokus på det jag är bra på, säger hon.

Stine Lund Andreassen kom till Sävehof inför den här säsongen, närmast från proffsspel i Frankrike. Och hon känner sig väl mottagen hos de svenska mästarna.

– Jag visste ju att det var en del spelare som försvann från Sävehof inför säsongen men det bekymrade mig inte. Sävehof är bra på att alltid få upp talanger och jag såg direkt på träning att det finns många duktiga spelare i det här laget, säger hon.

När den egna rollen i laget kommer på tal kommer också det hjärtliga skrattet fram. Att prata med Sävehofs playmaker är lika underhållande som att se henne spela:

– Jag är glad och ha bollen, säger hon.

Och även om Stine Lund Andreassen bara varit i Sävehof i ett halvår har hon en klar uppfattning om föreningen som helhet:

– Det är en stor klubb som är bra på att ta hand om spelare. Sävehof är bra både för topp och utveckling och det finns mycket kompetenta människor i klubben. Organisationen runt A-laget håller hög klass, säger hon.

I dag är det match mot Lugi, och Stine Lund Andreassen är förstås revanschsugen.

– Lugi är inget dåligt lag, men vi måste komma upp en nivå i spelet jämfört med förra gången vi mötte dem, säger hon.