MÄSTARMÖTET PÅ ONSDAG

Mötet mellan Sävehof herrar och Amo Handboll, ATG Svenska Cupen i Partille Arena innebär också ett möte mellan mästartränaren i Sävehof 2019 Andreas Stockenberg och den regerande mästartränaren i Sävehof 2021 Michael Apelgren.

 Vi passade på att göra en intervju med Andreas Stockenberg, Amo Handboll inför matchen.

– Det ska bli superkul att komma tillbaka till Partille Arena, jag har inte varit på plats sedan jag lämnade klubben efter SM-guldet 2019. Jag ser fram emot att träffa en massa gamla kompisar och spelare, säger Andreas Stockenberg.

– När jag kom till Sävehof så var det efter ett antal år utan framgångar för herrlaget. När Micke kom så kom han in med bättre förutsättningar. Micke är en fantastisk tränare med stora framgångar från Norge. Jag har full respekt för honom och han är otroligt dedikerad sin uppgift, fortsätter Andreas.

Hur ser du på Amos chanser i matchen?

– Man måste vara realist och se det med klara ögon. Vi är ett hyfsat allsvenskt lag som möter de regerande svenska mästarna. Detta är Amos största match någonsin. Det är som en Volvo 240 som möter en Rolls Royce, säger Andreas.

– Man får inte glömma att det är Schumacher som kör Volvon. Och en start med Shoot-out innebär att det blir en helt annan dynamik och start av matchen, säger Michael Apelgren.

Väl mött i Partille Arena onsdagen den 25 augusti klockan 19.00. OBS! Maxantal i publiken är 600 personer, så först till kvarn.