MÄSTARMÖTE – WEDBERG VS FRANZEN

Mikael Franzén

– Vi vill vinna och framför allt på hemmaplan, och att vi inte klarade det mot Sävehof är en plump för oss. Vi fick inte den matchen dit vi ville, och nu vill vi förstås göra bättre ifrån oss, säger Mikael Franzén.

Utöver förlusten mot Sävehof (30-32) är Guif (24-31) enda förlusten i Handbollsligan för Alingsås. Ska man vara petig finns även en förlust mot Lugi, fast där blev Alingsås precis som Sävehof tilldelat segern eftersom Lugi använt sig av icke registrerad spelare.

– Jag tycker inte riktigt att det har satt sig ordentligt i tabellen. Enda laget som imponerat är väl Lugi. Det är de förväntade lagen i topp – Kristianstad, Lugi, vi och Sävehof men det är ändå svårt att säga var man står, tycker Mikael Franzén.

Han säger att Sävehofs spel har blivit mer oberäkneligt sedan Jonas Larholms återinträde i laget.

– Det blir ett annat spel med Larholm på plan. Vi fick inte grepp om det i hemmamatchen men måste försöka få bättre kontroll den här gången, säger han.

Alingsås ligger fyra poäng före Sävehof i tabellen, och förutom det faktum att det är en toppmatch spetsar lagens närhet till varandra rent geografiskt också till den här kampen.

– Klart att detta är en av de riktigt heta matcherna, en fight som vi ser fram emot och som vi vill vinna, säger Mikael Franzén.

Robert Wedberg

När Alingsås HK blev svenska mästare för första gången var det Sävehoftränaren Robert Wedberg som ledde laget. Och även om han fortfarande kan medge att det var något speciellt är dagens uppgift att stjälpa sitt gamla lag.

– Det blir en rolig match. Mycket folk och fin inramning. Det kommer bli grymt och vi måste ha ett enormt fokus på det vi ska göra. Men gör vi det bra vet vi att det finns en möjlighet att slå Alingsås, säger Wedberg.

Sävehof vann med två bollar på bortaplan, och att segermarginalen var knapp vittnar också om att det är två jämna – och två bra – lag som möts.

– Det var skönt för oss att vinna i Ystad. Nu kan vi vara mer avslappnade och även om det är två topplag som möts är det också ett lag som leder serien, och eftersom det är Alingsås betyder det att vi slår lite ur underläge, fortsätter Robert Wedberg.

Det finns många saker som behöver fungera för att Sävehof ska kunna få Alingsås ur balans. Man pratar ofta om tålamod och kanske är detta den match där det bäst är lämpligt att använda den termen.

– Alingsås har ett bra försvar-, målvakts- och kontringsspel. Det är viktigt för oss att inte gå i fällan i deras offensiva försvarsspel, i alla fall inte för många gånger. Många motståndare fälls av tekniska fel mot just Alingsås, säger Wedberg.

Sävehofs tränare bedömer att bägge lagen har många potentiella matchvinnare.

– Det går inte inrikta sig på någon enskild spelare utan det gäller att ha fokus över hela banan, säger han.

Förutsättningarna är klara – matchen kan börja.