210603_angelica_wallen_1920

MÄSTARINNAN KLAR FÖR SÄVEHOF

Den nykorade danska mästarinnan och landslagsmeriterade spelaren Angelica Wallén har skrivit kontrakt med Sävehof till nästa säsong.

Med 16 elitsäsonger, varav 6 i Sverige får Sävehof in en spelare med stor erfarenhet där Angelica själv berättar att upplevelserna av olika kulturer, de olika länderna, spelarna och tränarna har gett henne inspiration och motivation till att spela vidare. Nu med IK Sävehof som klubbadress. Angelica gillar fysiskt spel såväl i försvar som i anfall och har stor spelförståelse. Som person är hon driven, social och positiv.

– Det känns fantastiskt inspirerande att komma till Sävehof. Efter att precis blivit dansk mästare med Odense så har det gått väldigt fort att komma till Sävehof. Det kändes rätt med en gång och när det känns rätt blir det oftast bäst säger Angelica Wallén.

– Efter att Kajsa Lindberg annonserade att hon ville trappa ner sin satsning blev vi lite tunna på nio-meterspositionerna. Därför passade det helt fantastiskt att vi kunde få in en spelare med Angelicas erfarenhet och kvalitet, säger Emil Berggren.

Nr: 39
Namn: Angelica Wallén
Född: 11 april 1986
Bostadsort: Snart Partille
Födelsestad: Sundsvall
Position: 9 meter
Längd: 172 cm
Vikt: 72 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 16 varav 6 i Sverige
Till Sävehof: 2021
Debut: 2005
Moderklubb: Tibro HK
Klubbar: Skövde HF, Team Esbjerg, Randers HK, Toulon Saint-Cyr Var handball, Skuru IK, Nyköping Falster HK, Odense Håndbold
Landskamper: 78
Meriter: SM-Guld Skövde HF 2008, EM-Guld 2010, Dansk mästare 2021, Odense Håndbold, Dansk Cup-mästare 2019 Nyköping – Falster HK

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..