Marcus – en sann Kamikaze

Det är en fight – eller för all del två – på plan. Men SM-fnalerna i Scandinavium är också en kamp om att dominera på läktarplats. Där finns för Sävehofs räkning Kamikaze.

18-årige Marcus Mårtensson tvekar inte att ta plats i hejarklacken. Han räknar inte med att Sävehofs klack kommer synas mest under finalen, men de vill höras ordentligt. Marcus är ute efter att vinna matchen.

– I Partillebohallen är det svårt att få andra åskådare att hänga med när vi drar igång, men jag hoppas att det blir annorlunda nu när det är final. Tänk om vi ändå kunde få igång fler folk att i alla fall klappa i takt när vi sätter igång… det är en uppgift som heter duga, säger han.

Marcus Mårtensson spelade i Sävehofs juniorer tidigare, men har nu bytt klubbadress och tillhör Kärra. Fast hjärtat finns kvar i Sävehof.

– Tror jag var tolv år när jag närmade mig Kamikaze första gången. Då gömde jag mig längst bak i gruppen, men med tiden har jag vuxit in i Kamikaze. Och nu är jag väl en av de som försöker hålla liv i klacken, berättar han.

Det finns ett drömscenario kring hur den här dagen ska sluta.

– Vinner vi blir det raka vägen till Poseidon. Sedan får vi åka hem och snygga till oss, för på kvällen måste vi fira guldet, berättar han.

Marcus räknar med att damfinalen kommer domineras av Sävehof, men han hoppas att herrfinalen blir annorlunda.

–Helst ska vi ligga under hela matchen fram tills slutet, och då ska vi vända. Då svider det som mest för Guif, säger han och skrattar.

Finalfesten kan börja. Kamikaze är på plats. Vågar du lägga din röst på Sävehof?

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Martin Gunnérus

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..