MÅNGA GLÄDJEÄMNEN I PREMIÄREN

Storseger, comeback för Jamina Roberts och första SHE-målen för Nina Koppang och Linn Andersson. Torsdagskvällens premiär blev en trevlig tillställning på många sätt.
– Jag kunde inte önska mig en bättre premiär, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby efter säsongens första match.

Redan från start visade Sävehof kvalitet när nyförvärven Laura Jensen och Mathilda Lundström såg till att laget kunde gå upp i en 2–0-ledning. Sedan fyllde Thea Blomst på med trean. BK Heid reducerade förvisso två gånger om, men drygt tio minuter in i matchen kom det definitiva, gulsvarta rycket. Tolv raka mål kom från Rasmus Overbys spelare, med inget insläppt på över 15 minuter.
– Jag tycker att vi fick se att spelarna vi värvat in har kvalitet och alla bjuder till. Kollektivt var det väldigt bra, bedömde Rasmus Overby.

Under den perioden fick vi även se Jamina Roberts kliva in på banan för första gången sedan graviditeten och återkomsten till föreningen. Nästan omedelbart levererade hon en assist till Trine Mortensen. Fler glädjeämnen var att vi i den första halvleken också fick se 18-årige Nina Koppang göra sitt första mål i SHE-sammanhang.

Med siffrorna 18–4 på jumbotronen klev lagen ut för den andra halvleken – och den inleddes på liknande sätt som den första slutat. Nästan omedelbart dök en kontringsmöjlighet upp och ute till höger gjorde Lundström inget misstag. Under den inledande kvarten av halvlek nummer två släppte Sävehof endast in ett mål och defensiven var med andra ord fortsatt robust.
– Vi stod hela tiden rätt och visste vad de skulle komma med i duellerna i dag. Det gjorde att vi systematiskt kunde springa med dem och den farten vi har fått in i spelet är härlig att se.

Även framåt fortsatte det att se bra ut. Exempelvis gjorde Linn Andersson likadant som Koppang och skrev in sig i SHE-målprotokollet för första gången i karriären. Det målet innebar 30–8 och till slut blev det 21 bollar som skiljde lagen åt, med 32–11 som slutresultat i premiären.
– Siffrorna betyder egentligen inte så mycket, jag är bara extremt glad och stolt över hur laget systematiskt gjorde jobbet i dag. Jag kunde inte önska mig en bättre premiär!