"Man har respekt med sig"

Isabelle Gulldén var tillsammans med sin klubbkamrat Johanna Ahlm bästa målskytt för Sveriges damlandslag i det första av två kvalmöten mot Polen. Spelmotorn lyckades hitta rätt sex gånger om.

Den offensiva utdelningen hjälpte dock inte laget att undvika ett svidande nederlag. Motståndarna vann öppningsmatchen inför premiärkulisser i Örebro med 26-23.

– Jag tycker att vi startar dåligt. Sen blir försvaret lite bättre, men anfallet lyckas inte lika bra, analyserar Bella efter förlusten.

Utgångsläget hade dock kunnat vara betydligt tuffare och besvärligare. Under slutminuterna hämtade Sverige in ett par mål som kan visa sig bli viktiga när allt summeras.

– Det är jätteviktigt förstås. Nu ligger vi ju bara under med 0-3 inför returen. Ett tag låg vi under med fem-sex bollar. Det kan ju bli så att det avgörs på bortamålsregeln med.

Bella har likt så många andra i detta landslag ett förflutet i Sävehof. Hon lämnade klubben för spel i Viborg efter SM-guldet 2011.

– Visst lämnar spelare klubben, men man måste också tänka på att nya kommer in hela tiden. Man har respekt med sig direkt och får bra tränare att jobba med. Många är ju också från Sävehof i grunden och har spelat där sen de var små. Det finns en enorm vinnarkultur i föreningen och de flesta förstår nog inte hur mycket det betyder. Det är bara positivt att det är med så många Sävehofare här i landslaget. Det är ett jättehärligt gäng att vara i.

På lördag spelas den andra matchen av de två i VM-kvalmötet. Den här gången utspelas kampen i Elblag och Sverige behöver troligtvis vinna med minst fyra bollar för att avancera till mästerskapet i Serbien i december.

– Vi måste kolla över vad vi inte ska gå på i deras spel. Vi kom till många bra chanser idag, så det gäller att sätta dem i helgen nu istället, avslutar Isabelle Gulldén.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..