Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Heid

MÅLKALAS MOT BK HEID

Segertåget rullar vidare för IK Sävehof i SHE, detta efter att BK Heid besegrats med hela 39-20 på fredagen.
– Det kändes verkligen som att vi släppte på tyglarna idag och bara körde, sade huvudtränare Henrik Signell efter matchen.

En härlig handbollskväll i Partille Arena tog sin början med mötet mellan IK Sävehof och BK Heid. Inför detta Göteborgsderby hade Sävehof åtta raka vinster och siktet var självklart inställt på att ta en nionde. Att Heid vann säsongens tidigare möte mellan lagen skapade dessutom en revanschlusta.

Ett genombrott från Julia Eriksson inledde målskyttet denna fredagskväll och även om ett par ineffektiva minuter följde kort därefter så visade det sig snabbt att det var ett taggat gulsvart lag som var på banan. Efter elva spelade minuter hade Sävehof ett fyramålsöverläge och måldifferensen ökade stadigt i takt med att halvleken pågick. I halvtid visade jumbotronen 22-11 till Sävehof, där två klassmål av Amanda Thorp och Elin Hallagårds första fullträff för säsongen var givna höjdpunkter.
– Vi startade matchen väldigt bra och det gav oss lite extra självförtroende och trygghet. Sedan öste vi egentligen bara på och fortsatte därifrån, sade Henrik Signell om den fina första halvleken.

Halvlek nummer två fortsatte i samma anda som den första. BK Heid kom förvisso in i en bra trend med fyra raka mål i mitten av den andra halvleken, men det dröjde inte länge förrän Sävehof kom igång med målproduktionen igen. Slutligen kunde segersiffrorna skrivas till 39-20, vilket är säsongens största segermarginal för Sävehof i SHE hittills den här säsongen.
– Jag är jättenöjd med matchen och det känns som att av denna match att döma så har vi växlat upp lite och snart är vi redo för slutspel, men dessförinnan ska vi avsluta bra i den sista matchen, avslutade Signell.

Nu återstår endast en omgång i SHE innan slutspelet tar vid. Den spelas torsdag 15:e mars borta mot Eslöv.
– Energin och inställningen ska vi framförallt ta med oss i fortsättningen. Att trycka på blir extra viktigt nu inför slutspelet, sade Johanna Forsberg som var lagets bästa målskytt denna kväll tillsammans med Linnea Pettersson.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..