Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Hallby

MÅLFEST NÄR HALLBY BESEGRADES

IK Sävehof plockade säsongens tredje vinst i Handbollsligan när nykomlingen IF Hallby HK besegrades med 34–24 på onsdagskvällen.
– En fin seger. Vi gjorde en helt okej match men inte mycket mer, konstaterade huvudtränare Kristian Berndtsson.

Publiken på plats i Partille Arena fick se en målrik första halva av matchen. Under i stort sett hela halvleken låg snittet på över ett mål i minuten och det var Sävehof som stod för majoriteten av dem. Gzim Salihi har varit het i säsongsinledningen och visade den typen av takter även den här onsdagen. Han levererade två av lagets tre första mål, men fick god hjälp av lagkamraterna när målskyttet kom från flera olika håll denna kväll. Exempelvis satte Stefan Sunajko dit totalt tre bollar och visade att den färska uttagningen till det ungerska landslaget var befogad.

Tidigt kopplades ett gulsvart grepp om motståndarna när ledningen etablerades kring två-tre bollar. Länge dröjde det dock inte förrän avståndet växte ytterligare och vid signalen för halvtid visade jumbotronen 18–12.
– Framförallt spelade vi bra framåt i dag. Vi var lite passiva bakåt, men var så pass bra framåt där vi gjorde mål på väldigt mycket i framförallt första. Det var ändå ett tryggt avstånd som vi fick och ledde med sex efter första, sade Kristian Berndtsson.

Sävehof visade inga tecken på att slappna av när domarna blåste igång spelet igen. Halvlekens två första mål stod hemmalaget för och byggde på så sätt vidare på övertaget som tidigare etablerats. Ledningen var aldrig hotad och det gav utrymme att gå runt på många spelare.

Även om Sävehof överlag har flera unga spelare i truppen, blev det ännu mer påtagligt när olika offensiva formationer användes i matchens slutskede. Med spelare som Henrik Rhåsson, Emil Berlin och Sebastian Spante på banan samtidigt var snittåldern stundtals under 20 år.
– Det är kul att se dem! Vi vet att det är fantastiska handbollsspelare och gör det bra, de behöver bara lite mer tid och fysik.

När matchklockan nått 60 minuter var ställningen 34–24 och två nya poäng var säkrade i Handbollsligan.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..