Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Kristianstad

MÄKTIG VÄNDNING MOT KRISTIANSTAD

Underläge med fem bollar i halvtid vändes till seger med 27–25 hemma mot IFK Kristianstad på annandagen.
– I paus sade vi att vi skulle ta chansen om den kommer och det gjorde den, sade Michael Apelgren som var glad efter två säkrade poäng.

I vanliga fall är annandags-matchen en publikfest fullt med ungdomar i Partille Arena som ska resa till Lundaspelen efter slutsignalen. Som bekant är 2020 dock inget vanligt år och istället spelades mötet med IFK Kristianstad utan publik.

Mötet inleddes på jämnast tänkbara sätt där jumbotronen förkunnade att lagen gjort fem mål var efter tio minuters spel. Försvarsgeneralen Vetle Eck Aga var tillbaka i spel efter ett par matchers frånvaro och framåt inledde Henrik Tilsted med två mål. Därefter tog Kristianstad kommandot och befann sig i ledning med 10–6 när drygt en kvart av matchen var spelad. I det läget valde Michael Apelgren att plocka fram sitt gröna timeout-kort för första gången denna eftermiddag.
– Den stora grejen i den första halvleken var att deras målvakt var bra. Jag tycker att vi spelade väldigt bra och att Kristianstad var duktiga. Jag är stolt över att vi fortsatte ha ett väldigt bra beteende på plan och bara fortsatte trots att deras målvakt räddade i princip allt, menade huvudtränare Apelgren.

Att laget fortsatte trumma på gav utdelning när Elias Ellefsen á Skipagötu bröt en negativ trend med avsaknad av Sävehof-mål. I nästföljande anfall var det Pontus Brolins tur att hitta nätet för första gången denna annandag, men Kristianstad behöll dock ledningen halvleken ut med 10–15 som halvtidsresultat.

Rune Schröder fullständigt smällde in den andra halvlekens första mål via stolpen och därefter trillade reduceringarna in i behaglig takt. Åtta minuter in i andra såg Felix Möller till att det endast skiljde ett mål mellan lagen och nu var det istället gästernas tur att begära timeout. Nästa mål blev även det gulsvart. Det innebar kvittering till 17–17 och ännu en gång var det Schröder som avlossade ett skott med framgång. IK Sävehof var tillbaka jämsides.
– I paus gick jag faktiskt in och berömde killarna. Jag tyckte att alla gjorde sakerna så som vi ska göra dem och alla gav energi, även om det är väldigt motivationsdödande när en keeper räddar fria skott.
– Ibland sker saker man inte kan påverka och det är att de andra är bra. I sådana lägen gäller det att bara fortsatta vara bra själva.

Sävehof fortsatte spela fokuserat och det dröjde inte länge förrän det svängt över helt. Med knappt en kvart kvar av matchen var det gulsvart tremålsledning och den höll laget hårt i. Simon Möller, som storspelat sedan han hoppat in, fortsatte briljera och stoppade totalt 48% av de 31 avslut han fick emot sig. I slutändan kom Kristianstad ett mål närmare och med siffrorna 27–25 kunde två nya poäng säkras för gulsvart.

På onsdag reser Sävehof söderut för möte med Lugi HF. Matchen blir den sista innan ett längre uppehåll väntar med anledning av VM där Jonathan Edvardsson ingår i Sveriges trupp.
– Det har varit en lång december med tanke på alla som varit borta, så det har varit slitsamt och tufft. Men det ska bli skönt och kul att få en sista match där vi ska fortsätta, avslutade Apelgren.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..