Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Lugi

MÄKTIG HALVLEK ORDNADE TVÅ POÄNG

IK Sävehof och Lugi HF stod på 20 poäng var inför måndagskvällens möte mellan lagen i Partille Arena. En imponerande andra halvlek av Sävehof spred skön stämning i arenan och det blev slutligen vinst med 29-25.
– Hela laget stod upp och gjorde ett jättearbete, konstaterade manager Anders Eliasson efter segern.

Den första halvleken mellan IK Sävehof och Lugi HF var en jämn historia där det aldrig skiljde mer än ett mål mellan lagen. Jonathan Edvardsson visade varför det är han som bär lagkaptensbindeln när han tog initiativ från start och levererade lagets två första mål i matchen. Under de första 30 minuterna fick Sävehof ett antal möjligheter i numerärt överläge, men det bar tyvärr inte den frukt som hade önskats. Något ordentligt grepp om matchen togs inte och när halvleken summerades var det istället gästerna som ledde med 13-12.
– Första halvlek har vi ändå bra lägen men bränner en del och är inte tillräckligt skarpa. Vi skjuter kanske lite för snabbt och så där men vi vet ju om det, sade Anders Eliasson angående att laget inte lyckades ta tag i matchen redan i första halvlek.

Oskar Sunnefeldt rivstartade den andra halvleken när han gjorde Sävehofs två första mål i halvleken. Trots detta var det Lugi som inledde halvleken bäst och de var första lag att ta ledningen med fler än ett mål. Särskilt länge skulle den ledningen dock ej vara – Sävehof hämtade upp det och tog även ledningen genom William Bogojevic i samband med att Sebastian Karlsson påpassligt stulit bollen och iscensatt en kontring. Då återstod det tio minuter av matchen och momentum låg hos gulsvart.

Med tre minuter kvar av matchen arbetade Gzim Salihi hårt i offensivt läge och ordnade en tremålsledning för Sävehof. Den unge högernian imponerade stort i den andra halvleken och landade slutligen på nio mål och var högst bidragande till att det blev två poäng till Sävehof denna måndag, för det skulle det bli. Från att ha legat under med två bollar till att slutligen vinna med 29-25 är en halvlek att ta med sig framöver.
– Vi vet om att det är under de sista tio minuterna som matcherna avgörs när det är såhär tätt och vi gör det som en lagmaskin, det tycker jag är starkt.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..