Magnus inför sista seriematchen

Dags för sista matchen i grundserien och Sävehofs tränare Magnus Johansson känner stor glädje inför mötet med Guif.

– Det känns som vi alltid varit med i slutspel och när det inte blev så förra året fick vi en signal om att det inte går att ta något för givet i idrott. Därför känns jag mig också glad att vi nu är klara för slutspel. Vi har massor med energi i laget, säger han.

Även om senaste segern på hemmaplan skrivs till den 14 februari (Aranäs) är formkurvan starkt uppåtgående. Flera bra matcher med uddamålsförluster har följts upp med tre segrar och en oavgjord under de senaste fyra omgångarna.

– Vore kul att vinna i kväll också, så vi går in i slutspelet som ett vinnande lag, säger Magnus Johansson.

Just känslan inför de kommande kvartsfinalerna gör den avslutande omgången mer intressant än vad man kan ana vid en titt i tabellen. Slutspelslagen är ju klara, men de inbördes placeringarna på platserna 6-8 är en ingrediens som inte ska underskattas.

– Vi vill bli sexa alla dagar i veckan, säger Magnus Johansson i frågan om ambitionerna just nu.

– Jag är säker på att lagen som får välja motståndare tar form i beaktande och det är klart att vi vill gå in i slutspel med vinster i ryggen och ett bra självförtroende.

Planen för fysiska, tekniska och taktiska förberedelser till slutspelet ligger redan klara. Det som återstår är att få veta motstånd i kvartsfinalspelet.

– Vi känner oss starka och vi har tränat bra och intensivt. Det ska bli kul att möta Guif och det ska bli kul med slutspel efter den här omgången, säger Magnus Johansson.

Skövde (b) 28-24, Ricoh (h) 21-21, Ystad (b) 30-29, Drott (b) 29-22

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..