ENKRONASMATCHERNA

MAGISK VECKA VÄNTAR!

Sävehof damer möter Skara HF!

Måndag 7/3 19.00.

En fartfylld match väntar våra damer för att återta serieledningen.

Vi träffas på John Scott´s innan match.

Sävehof herrar möter Gorenje Velenje!

Tisdag 8/3 18.45  

Sista gruppspelsmatchen i European Leuge innan det är dags för åttondelsfinal. Det slovenska laget Gorenje Velenje kommer till Partille. Sävehofs herrar ligger på plats 2 i gruppen efter Magdeburg och Gorenje Velenje parkerar på 5:e plats.

En rafflande och spännande match väntar.

Kom och stötta våra herrar!

Vi träffas på John Scott´s innan match.

 

SOFIE BÖRJESSON

Född: 31 maj 1997

Position i laget: Målvakt

Moderklubb: GF Kroppskultur

Debut i Sävehof: 2019

Högst upp på listan över SHE-målvakternas räddningsprocent hittar vi Sofie Börjessons namn när det återstår fem omgångar av grundserien. Inför måndagens möte med Skara HF i Partille Arena berättar hon bland annat om det hon anser är den huvudsakliga faktorn bakom den fina noteringen.

Nyligen stod det klart att du kommer lämna föreningen i sommar för att fortsätta karriären i norska Vipers. Vad skulle du säga att du utvecklat mest under dina år här i Sävehof?

– Kanske att jag har blivit en mer stabil målvakt, men också att jag har fått upp mina toppar ännu mer så att jag kan göra de avgörande räddningarna. Sedan tycker jag att jag även blivit bättre i kontringsfasen.

Innan klubbytet återstår den viktigaste delen av säsongen där allt ska avgöras i först serien och därefter i slutspelet. Hur lyder målsättningen för återstoden av säsongen?

– Mitt största fokus ligger på att avsluta så bra som möjligt och att vinna varje match som kommer, för att på så sätt skapa så bra förutsättningar som möjligt. Det hade såklart varit kul att stå som vinnare i slutändan i och med att jag inte gjort det förut.

Sett till samtliga målvakter i serien så är det du som toppar tabellen över räddningsprocent. Vad är nyckeln till att hålla en jämn och hög nivå sett över en hel säsong?

– Det är väl att jag och Wilma (Kroon Andersson) ändå har kunnat fördela matcherna och båda har varit stabila när vi väl har stått. I och med att vi kan dela på det så har vi kunnat ha extra fokus på de matcherna vi står, så det ligger väl ändå till grund. Även om vi inte fått flest skott på oss, så ligger vi båda ganska högt i procent och då är nyckeln att vi har kunnat ha så stort fokus i varje match.

På måndag ställs ni mot Skara när SHE återstartar efter en veckas landslagsuppehåll. Vad har du för förväntningar på den matchen?

– Jag förväntar mig att vi kommer ut som ett bättre lag än vad vi gjorde i den senaste matchen och att vi alla ställer krav på varandra att vi ska prestera bra handboll. Skara är ett bra motstånd och vi måste spela på vår bästa nivå. Det kommer bli tufft och kanske inte alltid så fin handboll, men högt tempo och mycket kontringsmål hoppas jag på.

 

MICHAEL APELGREN

Andraplatsen i European League-gruppen är säkrad sedan tidigare och nu på tisdag ska gruppspelet avslutas när slovenska Gorenje Velenje gästar Partille Arena. IK Sävehofs huvudtränare, Michael Apelgren, blickar här bland annat tillbaka på förra veckan som innehöll två starka prestationer.

Förra veckans matcher resulterade i vinst mot Hammarby och förlust mot Magdeburg. Hur ser du på den utdelningen?

– Jag är väldigt nöjd med den. Magdeburg visste vi var i princip omöjliga att ta i Magdeburg. Det visade de i Bundesliga när de vann med 44–25 i matchen innan vår match mot dem och nu i söndags vann de med 13 bollar. Så jag är väldigt stolt över den matchen vi gjorde i Magdeburg. Att vi också klarade av att ta de välbehövliga poängen mot Hammarby borta är jag väldigt nöjd över.

Trots tätt matchande var det ni som var starkast i slutskedet mot Bajen där ni drog ifrån och säkrade segern under den avslutande kvarten. Är det ett konkret kvitto på att ni bemästrat den här typen av belastning?

– Ja, och sedan har vi ett självförtroende i laget att plocka fram det lilla extra när det avgörs. I grund och botten är vi ett bättre lag och det handlar om att mala ner dem, det tycker jag att vi gjorde i den matchen. Vi spelade efter förutsättningarna på ett spelsätt som inte sliter lika mycket, till exempel med spel sju mot sex. Så istället för att lipa över eventuella svårigheter, hittar vi andra vägar att vinna än de vi vanligtvis hade valt om vi inte hade en extrem matchbelastning.

Elias Ellefsen á Skipagötu har ju en förmåga att alltid vara bra och den senaste tiden har inte varit något undantag. Vad är det för detaljer i hans spel som gör att han lyckas få utdelning på så många av hans skott och framspelningar?

– Det är den här sista touchen för handbollen som han har. Förhoppningsvis är det många unga Sävehofare som tar inspiration för hur mycket han har lekt handboll. Han har tränat bra fysiskt också, men det är att han har lekt handboll som gör att han släpper bollen med så fin tajming när han skjuter och passar. Det är de små detaljerna och hans feeling för spelet som gör det.

På tisdag möter ni ett Gorenje Velenje som fortsätter kämpa om en åttondelsfinalplats i European League medan ni redan säkrat avancemanget. Vad förväntar du dig att det blir för matchbild i Partille Arena?

– Den blir nog lite speciell. Vi kommer göra allt för att vinna matchen, men kanske går vi runt på lite mer folk med tanke på matchbelastningen som vi har. Det blir kanske lite annorlunda med en klar andraplats i gruppen för vår del, medan de kämpar för att ta sig vidare.

ENKRONASMATCHEN! – TORSDAG 10/3!

Dubbelevenemang i Partille Arena

– Önnereds HK (dam) 18.00

– IFK Skövde (herr) 19.45

Fri entré för all publik. Kvällen är fylld med aktiviteter.

I dampausen kommer Lokalpressen dela ut priser till Årets idrottare i kommunen. Bland annat till Årets tränare Michael Apelgren och Årets lag Sävehof herrar.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..