Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

LYCKAD TRÄNINGSTURNERING PÅ HEMMAPLAN

En kontrollerad seger och en knapp förlust blev IK Sävehofs facit efter matcher mot Elverum och Nîmes den här helgen.
– Jag tycker att vi hade ganska bra kontroll på den här matchen och låg före hela tiden, sade huvudtränare Michael Apelgren efter mötet med Elverum på söndagseftermiddagen.

Helgens träningsturnering i Partille Arena avslutades med gulsvart seger mot norska Elverum. Uddamålsledning i paus utvecklades till sist till vinst med 35–32.
– Även om det bara var en träningsmatch så är det alltid roligare när man vinner, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efteråt.
– Vi gjorde en jättefin match i fredags mot Nîmes också, men nu efteråt blir det ju såklart en roligare stämning när man har vunnit. Man ska alltid ha respekt för att det är en träningsmatch, men det var roligt att se så många kliva fram.

Ett av de stora glädjeämnena från helgens två matcher var att få se Olle Ek tillbaka på handbollsplanen. Vid sex tillfällen hittade han dessutom nätet mot Elverum.
– Jätteroligt att se Olle Ek med tanke på hur länge han har varit borta. Det blir känslomässigt för oss allihop. Alla har sett hur mycket han har krigat och kämpat i typ två år, så att han i dag gjorde det riktigt bra mot Champions League-motstånd är häftigt för alla inblandade, inte bara för Olle utan för hela apparaten runt omkring som varit inblandad.

Nästa helg inleds tävlingssäsongen när Lugi HF kommer till Partille Arena för den första gruppspelsmatchen i ATG Svenska Cupen. Apelgren menar att det finns många positiva delar att ta med sig dit.
– Jag fick en del svåra svar, för det var många av spelarna som var duktiga. Det kommer vara svårcoachat längre fram, men det är så vi vill ha det. Det är så man skapar riktigt bra lag.

IK Sävehofs målskyttar: Felix Möller 9, Olle Ek 6, Alexander Westby 4, William Andersson Moberg 4, Marcus Lennernäs 3, Adam Blanche 2, Tryggvi Thorisson 2, Emil Berlin 1, Kelvin Roberts 1, Gustaf Wedberg 1, Sebastian Spante 1 och Malte Celander 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..