"Lotten faller som den gör"

Hanna Fogelström har, trots att hon endast för ett par veckor sedan fyllde 23 år, varit med länge i Sävehof-sammanhang. I går lottades fortsättningen i Champions League-spelet och den egna produkten lyfter fram sitt lags insatser så här långt.

– Vi har gjort det väldigt bra. Det märktes att vi gav oss fan på att lyckas efter tappet i första matchen mot Krim. Då var vi inte nöjda. Vi hittade ett flyt i spelet och en fin trygghet i varandra. Resorna gör oss mer sammansvetsade.

Nu väntar tre tuffa motståndare i det kommande gruppspelet i Europa-turneringen. De fyra kanske starkaste lagen hamnade dock på andra sidan.

– Lotten faller som den gör. Den andra gruppen är lite av en mardröm. Vardar är ett nytt lag i Champions League för i år och har köpt ihop ett lag med internationella toppspelare. Det som talar emot är att de kanske inte är så samspelta. Thüringer är duktiga, slog Leipzig nyligen, men det känns absolut som att vi kan slå dem. Skillnaden är inte så jättestor mellan svensk- och tysk damhandboll. Det ska bli kul att få mäta sig med Midtjylland. Det är så nära ett derby det går att komma här.

Hanna stukade foten och tvingades utgå i söndagens möte med Metz. Högersexan kommer däremot snart att vara tillgänglig för spel igen.

– Det gjorde ont när det hände, men det har inte svullnat upp. Förhoppningsvis kan jag träna på fredag och spelar förstås mot Västerås (söndag) om jag är frisk. Jag tänker inte stressa fram något.

Utan både Hanna och korsbandsskadade Linn Blohm slog Sävehof Heid i elitseriespelet under gårdagskvällen.

– Vi är en nivå bättre än Heid, vilket märks då vi trampar på framåt och står rätt bakåt, analyserar landslagstjejen, som följde det hela från läktarplats.

De unga talangerna fortsätter att jobba sig in i truppen. Senast i raden är Joanna Lindvall Haggren, 19, som nätade i debuten i går.

– Det är bra att unga tjejer släpps fram och vi ska absolut alltid sikta på att ha fullt lag med oss till matcherna även om någon ordinarie saknas, avslutar Hanna Fogelström.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..