1920-1080-THEABLOMST-ONNERED-SHE-2-1

LOKALDERBY I PARTILLE ARENA!

Torsdag 19/1

19:00 IK SÄVEHOF – ÖNNEREDS HK

  • Sävehof seger med 13 bollar mot förra årets finalmotståndare Skuru i lördags.
  • Sävehof har 14 raka segrar och toppar tabellen på 28 poäng. Önnered ligger 5.a med 16 poäng.
  • Önnered tränas av Sävehofs gamle herrtränare Kristian Berndtsson (säsongen 2019 – 2020).
  • Alla som visar upp en VM biljett betalar bara 40 kronor i inträde.
  • Partnerbaren är öppen för alla partners och säsongskorts innehavare från klockan 17:30.

Kom och stötta våra tjejer till en ny seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

JESPER ÖSTLUND INFÖR ÖNNEREDS HK!

Utan Jesper Östlund vid tränarbänken fick IK Sävehof med sig två poäng från helgens bortamatch mot Skuru IK. När Gulsvart derby spelar mot Önnereds HK i Partille Arena på torsdag är han dock tillbaka där vi vill ha honom!

Du kunde inte vara på plats i Stockholm för mötet med Skuru i lördags. Vad hade du istället på agendan?

– Vi uppdaterade vår mastercoach tränarlicens. Så vi var på topphandbollssymposium, vilket är obligatoriskt för att få coacha i Europa och med landslag. Vi försökte flytta matchen men fick inte till det tyvärr, så det fanns inga andra alternativ.

Nu gick ju allt kring matchen väldigt bra, men kände du dig maktlös i en sådan situation?

– Jag kollade matchen och assisterande hade mig i örat, men jag behövde inte komma med så mycket inspel. Det flöt ju på bra från start och det var egentligen inga bekymmer, så jag kände inte att jag blev stressad någon gång.

Det blev ju vinst 38–25. Skulle du säga att det var viktigt att stå för ett sådant “statement” mot just Skuru i och med att ni möts i semifinalen av ATG Svenska Cupen senare i januari?

– Det känner jag inte riktigt faktiskt. Varje match är ju unik och vi har stor respekt för Skuru. Sedan många år tillbaka är de en antagonist och rival till Sävehof, så det var kanske extra skönt att få en sådan fullträff mot just dem dock.

Innan cupspelet tar vid igen så ställs ni mot Önnereds HK i Partille Arena på torsdag. Vilken typ av match är det som du ser framför dig om det blir som du önskar?

– De gånger vi mött Önnered har det varit fysiska matcher. Det har även varit två förstahalvlekar, en på försäsongen och en nu senast i december, där vi inte riktigt har fått till vårt spel. Framförallt har det varit försvarsspelet som vi inte fått till, men båda gångerna har det löst sig till andra halvleken. Den här gången hoppas jag att vi kan vara bra i 60 minuter precis som vi var mot Skuru!

 

THEA BLOMST INFÖR LOKALDERBYT! 

THEA BLOMST

Född: 2002

Position i laget: Mittsexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2019

Partille Arena står redo för torsdagens derbykamp mot Önnereds HK! Här berättar lagkapten Thea Blomst om sina tankar inför matchen mot rivalerna.

Ni lämnade Stockholm med en storseger i lördags. Var det årets bästa prestation från er sida?

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match med många saker att ta med oss! Det kändes som att många delar i vårt spel fungerade och att vi redan från start hade rätt inställning. Som helhet kan det absolut ha varit säsongens bästa prestation.

Vad tror du är nyckeln till att ni lyckas ha så många olika spelare i truppen som står för starka prestationer?

– Jag tycker vi har en tydlig grund och plan med vad vi vill göra. Samtidigt som vi har en bra miljö i laget där man känner trygghet, vilket leder till att många spelare presterar.

Vilka delar av ditt eget spel är du mest nöjd med sett till det du presterat i de senaste matcherna?

– Tidigare var jag lite småskadad, så nu känns det skönt att ha kunnat vara med för fullt i de senaste matcherna. Försvarsspelet har känts bra, men generellt känner jag att jag har mer att ge framöver!

Vad får absolut inte ske om ni ska lyckas förlänga segersviten ytterligare när ni ställs mot Önnereds HK på torsdag?

– Jag tror att det blir viktigt att vi håller oss till vår matchplan och att vi tar med oss det positiva från senaste matchen. Det är ett derby och en match med mycket känslor, så det blir viktigt att ha rätt inställning och att vi är med från början. 

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..