Handboll, SHE, Semifinal, 1, H65 Höör - Sävehof

LINNEA INFÖR SM-FINAL 3

SM-final 3 är vad som står på schemat denna söndag. Efter två raka vinster finns chans att säkra guldet om det blir seger mot Skuru i Eriksdalshallen.
– Vi är sjukt laddade, försäkrar lagkapten Linnea Pettersson.

IK Sävehofs försvarsspel har varit starkt hela säsongen. En av de bärande komponenterna heter Linnea Pettersson som hittills under slutspelet har gått från klarhet till klarhet. Att lagkaptenen ser fram emot SM-final 3 mot Skuru är därför inga konstigheter.
– Det ska bli sjukt roligt och att vi har satt oss i den här sitsen är väldigt skönt. Vi har egentligen tre matchbollar att avgöra på men vi tar nästa match precis som de första och fokuserar på vårt, säger hon.
Även som helhet känns laget avslappnat på ett positivt sätt.
– Det känns väldigt harmoniskt och bra i gruppen. Nu under slutspelet har vi hittat väldigt tydliga roller och det hjälper i spelet, alla vet vad man ska göra. Det är inga konstigheter och nu längtar alla bara efter att få spela matchen.

Efter en oroväckande start på senaste matchen lagen emellan kom det gulsvart-klädda gänget igång på riktigt och vann till slut med 34-26.
– Fortsatt var försvaret väldigt bra. Framförallt tycker jag att vi var bra på att straffa dem på deras misstag och så fort det blev ett tekniskt fel så var vi framme med flera spelare som kunde kontra.
Trots de stora segersiffrorna höll gästerna under en period på att komma ikapp i Partille Arena. Spelarna i Sävehof är förstås väl medvetna om att det är ett tufft motstånd de ställs mot.
– Skuru är ett väldigt bra lag och innan den här matchserien trodde man kanske inte att vi skulle ha perioder där vi spelade 7-0 och 9-0 mot dem. Men vi har kollat på vad vi kan förbättra och om vi får sådana ledningar ska vi vara ännu skarpare, även om jag nu tror att de är väldigt desperata i det som kanske är sista matchen och jag har svårt att se att det ska bli ett liknande scenario igen.
– Det är deras sista chans att förlänga den här finalserien, men vi tror väldigt mycket på vårt spel.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..