190114_lina_cardell_640

LINA CARDELL SPELAR VIDARE

Efter Joanna Lindvall-Haggrens korsbandsskada har Lina Cardell fått chansen på kanten tillsammans med Emma Ekenman-Fernis och Elin Semmingsson. Lina har förvaltat förtroendet på bästa sätt och har därför blivit erbjuden A-lags kontrakt säsongen ut, vilket Lina med glädje har skrivit på. Lina kom till Sävehofs akademi från RP Linköping 2017 och har även spelat U18-VM.

– Lina Cardell är en duktig högra kant, som nu får möjligheten att testa sig själv på högsta nivå. Hon är en snabb kontringsspelare och kommer bli framtidens spelar om hon fortsätter den fina utveckling hon haft de senaste säsongerna.   Hon kämpar om att få speltid mot vår andra kanter Emma Fernis och Elin Semmingsson, konkurrensen utvecklar dem alla, säger Rasmus Overby.

– Lina gjorde det bra under hösten när hon fick chansen i damtruppen och som påföljd av bra insatser lyfter vi upp henne permanent resten av säsongen. Det är alltid extra roligt att lyfta upp unga spelare som vågar ta för sig, vilket Lina gjort på ett fint sätt, Säger Hanna Fogelström.

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..