Lika resultat i matchen mot Ricoh HK

Matchen inleds med jämna steg av lagen. Sävehof får sin första utvisning som Niclas Fingren får. Utvisningen slutar 1-1. Det är en jämn match som bjuder på bra försvarsspel av båda lagen där man verkligen får kämpa sig igenom för att komma till avslut. Ricoh har ett starkt mittblock som bildas av Jesper Linnéll och Mattias Gustafsson som är stabila. Ricoh får sin första utvisning som Jesper Linnéll får. Utvisningen slutar 0-0. Och strax därefter åker Mattias Gustafsson ut efter att han har dragit Eric Forsell Schefvert i tröjan. Den utvisningen slutar 1-1. Ricoh tar timeout när det har gått 22 minuter, då Martin Boquist inte är nöjd med försvarsspelet. Ricoh börjar hitta rätt med skyttet och Ola Pewik är på ett bra humör idag när han gör sitt tredje mål för kvällen och ser målfarlig ut tillsammans med Henrik Olsson som har fyra mål ikväll. Sävehof får en utvisning som drabbar Tobias Albrechtson och då tar Sävehof timeout. Utvisningen slutar 2-0 till Ricoh. Den första halvlekens resultat skrivs till 11-13 och bäste målskytt hos Sävehof är Olle Forsell Schefvert med 4 mål och hos gästande Ricoh är det Henrik Olsson med 4 mål.

 

I den andra halvleken är det Ricoh som börjar bäst och drar ifrån lite i målprotokollet till en fyra målsledning. Hemmalaget har i dom första minuterna det inte lätt att komma till avslut då gästerna står väldigt bra till i sitt försvarsspel. Ricoh får en utvisning på David Florander och då tar Sävehof chansen att komma tillbaka in i matchen. Utvisningen slutar 2-0. Ricoh tar timeout när Sävehof går upp i ledningen efter att Olle Forsell Schefvert och Viktor Ottosson har gjort mål och ställningen efter 44 minuter är 17-16. Ricoh drabbas återigen av en utvisning och den här gången är det Tandri Konrádsson som får lämna planen i två minuter. Utvisningen slutar 3-0. Sävehof står bra i försvaret och får lägen framåt och tar väl tillvara på dom , men det hjälper inte för Ricoh svarar direkt med mål från Henrik Olsson. Sävehof tar timeout när man har spelat 52 minuter av matchen och ställningen är 19-19. I den allra sista minuten så får Ricoh en utvisning på Jesper Linnéll och Sävehof kommer spela med man mer resten av matchen. Ricoh tar timeout när man spelar anfall då det endast återstår sekunder av matchen och ställningen är 21-21. Men det blir ett lika resultat som skrivs till 21-21 och bäste spelare i Sävehof blir Olle Forsell Schefvert med sju mål ikväll och Henrik Olsson i Ricoh gör sju mål.

 

 

IK Sävehof – Ricoh HK 21-21 (11-13)

Målskyttar:

 

IK Sävehof: Olle Forsell Schefvert 7 , Victor Fridén 4, Atli Ingólfsson 3, Johan Fagerlund 2, Viktor Ottosson 2, Sebastian Karlsson 1, Niclas Fingren 1, Eric Forsell Schefvert 1.

 

Ricoh HK: Henrik Olsson 7, Ola Pewik 5, David Florander 3, Iris Ganibegovic 2, Tandri Konrádsson 1, Jesper Linnéll 1, Wictor Bernhager 1, Alexander Holm 1.

 

Utvisningar: IKS 2×2 RHK 5×2

Domare: Joakim Lindbratt/ Tommie Moberg

Publik: 1647

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..