Handboll, SHE, SŠvehof - …nnered

LIGANS BÄSTA DEFENSIV VISADE UPP SIG MOT LUGI

IK Sävehof besegrade Lugi HF för andra gången den här veckan när lagen möttes i Lund på lördagskvällen. En kompakt defensiv, med endast 16 insläppta mål, var en av nycklarna till två poäng.
– Vi gjorde vårt jobb och det var en väldigt fin match, summerade en belåten Rasmus Overby. 

När lagen möttes på annandagen var det 45 övertygande minuter från Sävehof, men en avslutande kvart som höll på att leda till poängtapp. Till slut blev det en uddamålsseger, men det var ändå med känslan av att det fanns ytterligare nivåer att nå.  

Elin Hallagård och Johanna Forsberg var matchens två första målskyttar på lördagskvällen och duon fortsatte därmed att visa sin betydelse för målproduktionen, precis som de har visat i tidigare matcher. ”Foppa” skulle även komma att bli matchens bästa målskytt med totalt sju fullträffar.
– ”Foppa” gör en väldigt bra defensiv insats i dag och även offensivt sett såklart. Hon har blivit bättre i man-man-spelet och allmänt blivit bättre fysiskt. Det känns som att mitten är väldigt stark med både henne och Elin, berömde huvudtränare Overby.

Runt tjugo minuter in i matchen började Sävehof koppla ett tydligare grepp om matchen och gick upp till en fyramålsledning med fem minuter kvar av den första halvleken. Det skulle också bli differensen mellan lagen när de första 30 minuterna var spelade, 13-9 till Sävehof.

Isabella Mouratidou hade 53 % i räddningsstatistiken efter den första halvleken och direkt i inledningen på andra noterades hon för sin elfte räddning för kvällen. Det var en urstark defensiv insats som laget visade upp kvällen igenom och Sävehof visade verkligen varför de rankas som ligans bästa defensiv, sett till statistiken.  
– Vi fick träff på deras skyttar och vi hade ett väldigt bra försvar i dag. Det var bara en fråga om tid innan vi skulle sticka iväg. 

Ett gäng snabba Lugi-mål kring 45-minutersstrecket gjorde möjligtvis att otäcka tankar tog oss tillbaka till veckans tidigare möte med Lugi, men någon fara skulle det inte vara denna gång. Segersiffrorna skrevs till 25-16 och Sävehof tar med sig två poäng från Lund. Någon direkt oro över att historien skulle upprepa sig kände Overby aldrig och förklarade lite angående sin taktik.
– Vi stod så bra bakåt idag och vi var lite mer defensiva i dag än tidigare. I den senaste matchen visste jag också att det skulle vara en ny match tätt inpå, medan det inte fanns något att spara den här gången så vi gick all in!

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..