Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 3, Sävehof - Lugi

LEDNING MOT LUGI

Två raka segrar gör att IK Sävehof har vänt kvartsfinalserien mot Lugi. Upp i ledning med 2–1 i matcher tog sig laget på söndagseftermiddagen när det blev vinst med 33–25.

De två första matcherna i kvartsfinalserien mot Lugi var jämna dueller där lagen tog hem varsin seger. När det på söndagseftermiddagen var dags för kvartsfinal 3 i Partille Arena rådde det dock ingen tvekan om vilket av lagen som kom ut starkast. Direkt efter att Rune Schröder skickat in 5–0 begärde bortalaget timeout, men även efter det fortsatte Sävehof att dryga ut försprånget när Elias Ellefsen á Skipagötu nätade två gånger om.
– Det är ett visst mått av slump, men det är klart att vi också gjorde det bra i början av matchen. Att ha ledningen med 7–0 är någon sorts bingo och sedan styrde vi matchen hela vägen, sade huvudtränare Michael Apelgren.

Därefter hittade Lugi nätet för första gången i matchen och marginalen kunde stabiliseras. I paus var det gulsvart ledning med 20–12 efter att Gzim Salihi, i sin första slutspelsmatch för säsongen, fastställt halvtidsresultatet.
– Han gjorde en jättefin comeback. Det är styrkan hos honom att trots att han varit borta länge så går han in och är het direkt. Det gör att vi vågar satsar på honom och han går in och levererar varje gång som han får chansen. Han visade att han hör hemma i det här laget!

När spelet kom igång igen gjorde gästerna tre mål i följd, men närmare än så skulle de inte komma tack vare att det gulsvarta målskyttet tog fart igen.
– Det var lite ofokuserat i starten av andra och det får vi göra bättre till nästa gång. Det visade ju sig att man behöver vara noggrann i de skedena för det kan gå fort att tappa.

Slutligen blev det seger med 33–25, vilket betyder att Sävehof tar ledningen i kvartsfinalserien. Nästa möte spelas inte förrän den 19:e april när det är Lugi som har hemmaplan.
– Den fantastiska starten som vi fick var egentligen det som gjorde hela matchen. Det var gott att vi direkt visade att Europacup-spelet är över och att vi nu kan fokusera allt vi har på de här matcherna.
– Nu blir det skönt att få en lite längre paus där vi ska försöka jobba med fysiken. Jag är väldigt stolt över dagens insats och det är gott att alla fick speltid.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 9, Felix Möller 5, Rune Schröder 5, Emil Berlin 4, Sebastian Spante 3, Gzim Salihi 3, Sebastian Karlsson 2, Theodor Claesson 1 och Jonathan Stenbäcken 1.

Lugi HF:s målskyttar: Jakob Söderberg 4, Fredrik Olsson 4, Oliver Olsson 4, Casper Käll 3, Isak Persson 2, Hugo Forsberg 2, Theo Übelacker 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Assar Kammenhed 1 och Simon Axelsson 1.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..