Handboll, SHE, Final 3, Sävehof - Skuru

LEDNING I SM–FINALSERIEN

Efter den inledande förlusten i SM-finalserien har IK Sävehof vänt till ledning med 2–1. Detta efter att först ha besegrat Skuru IK i Eriksdalshallen i fredags och nu på måndagskvällen skrevs segersiffrorna till 36–32.

Inför den tredje SM-finalen mot Skuru IK var ställningen 1–1 i matcher. Således skulle segrarna i Partille Arena denna måndagskväll skaffa sig matchboll inför onsdagens potentiellt avgörande duell i Stockholm. Med mycket på spel var det full fart från start där Sävehof var första lag att koppla ett grepp.

Siffrorna 6–4 lyste upp på jumbotronen efter tio minuters spel och därefter utökade Frida Rosell och Anne Tolstrup övertaget till fyra bollars marginal. Dubbla mål i öppet Skuru-nät fick runda av den första halvlekens målfabrikation där det först var Jamina Roberts som skickade in 16–14 från egen planhalva innan Tolstrup fastställde halvtidsresultatet till 17–14 från kortare distans.
– Ganska tidigt tycker jag att vi tog kommandot och i sex-mot-sex hade vi lite bättre koll på dem än vad de hade på oss. De gick sedan över till sju-mot-sex, vilket gjorde det svårare för oss. Men vi straffade dem ändå precis innan halvtid och ledde då med tre, sade huvudtränare Rasmus Overby.

I första anfallet efter pausen återställde Laura Jensen försprånget till fyra. Nu var det Sävehof som mönstrade en extra utespelare när bollen var i egen ägo; ett drag som fick önskad effekt.
– Skuru spelade extremt offensivt, så att spela sju-mot-sex var ett sätt som gjorde att vi kunde få övertag på dem. Jag tycker också att vi hittade en del bra lösningar i sex-mot-sex, men när man spelar med en spelare till i anfallen behöver man inte vinna duellerna på samma sätt heller.

Stor prägel på den andra halvleken satte Sofie Börjesson via sitt glimrande spel mellan stolparna. Räddningsprocenten steg till en bra bit över 40-strecket innan den slutligen landade på stabila 39 som, tillsammans med lagkamraternas prestationer, i slutändan räckte till seger med 36–32.

Med två raka segrar har Sävehof nu möjlighet att kröna säsongen i Eriksdalshallen på onsdag.
– Vi är glada över att ha 2–1 i matcher, men är absolut inte nöjda med bara det här. Vi vet om att det handlar om fem matcher och det blir en svår bortamatch på onsdag. Jag kan bara hoppas att så många som möjligt av supportrarna som var i Partille Arena i kväll följer med till Stockholm också. Stödet vi fick i kväll betydde jättemycket!

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 8, Thea Blomst 5, Anne Tolstrup 5, Frida Rosell 5, Laura Jensen 4, Jamina Roberts 3, Frida Högaard 2, Tamara Haggerty 2, Ida Sembe 1 och Stella Huselius 1.

Skuru IK:s målskyttar: Elin Hansson 9, Daniela De Jong 7, Alexandra Bjärrenholt 4, Clara Bergsten 4, Alice Salmi 4, Vilma Matthijs Holmberg 2, Ellen Voutilainen 1 och Malin Berndal 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..