LEDNING I SEMIFINALSERIEN

IK Sävehof besegrade H65 Höör med 29–22 i det tredje semifinalmötet mellan lagen. I paus var det gulsvart ledning med två bollar och i den andra halvleken drog laget ifrån och säkrade segern.

Nästan tre veckor efter att Höör kvitterade semifinalserien till 1–1 fanns det på torsdagskvällen chans att återigen skaffa sig ett övertag. Sävehof kom ut helt rätt när laget rivstartade det tredje semifinalmötet genom att göra sju mål på de sju inledande minuterna. Samtidigt släpptes endast två bollar in under samma tidsperiod och det uppbyggda försprånget höll laget sedan hårt i.
– Jag tycker att vi var noggranna i det vi gjorde anfallsmässigt. Vi hade tittat lite video och visste vad de hade att komma med försvarsmässigt, förklarade assisterande tränare Andreas Wallin vad som låg bakom den fina matchinledningen och fortsatte:
– Jag tror att tjejerna hade längtat efter den här matchen. Det här uppehållet var långt och nu är vi tillbaka inne i bubblan igen.

Med andra ord var det fullt fokus från start, men gästerna skulle lyckas krympa avståndet till två bollars marginal innan pausen. När lagen återvände till respektive omklädningsrum visade Partille Arenas jumbotron att ställningen var 15–13.

Bland glädjeämnena från den första halvleken noterades bland annat Ida Lagerbons comeback efter skadefrånvaron senast. Danskan med nummer 27 på ryggen var även planens främsta målgörare under de inledande 30 minuterna med fem bollar i nät.
– Det betydde jättemycket att ha henne tillbaka. Ida har en rutin nu, det här är hennes andra säsong här och hon har verkligen mognat under det här året och blivit en riktigt bra playmaker. Hon bidrar med ett lugn och vet vad hon ska göra för att sätta de andra i lägen, hyllade Wallin niometersspelaren.

Precis som starten på den första halvleken började Sävehof även den andra halvleken starkast. På nytt skapades ett överläge på fem bollar när Mathilda Lundström gjorde 19–14. Den här gången skulle Höör inte krypa närmare utan Sävehof höll dem på avstånd och vann slutligen med 29–22.
– Vi visste att det skulle se ut så här och att Höör är ett lag som trycker på allt och som kan kontra på våra misstag för att komma lite närmare. Det är de sakerna de gör för att komma närmare. Vi vet att de vill spela en snabb handboll och det kommer att se ut så nere i Höör också.

Det är alltså i Skåne som semifinal 4 spelas på tisdag den 4:e maj. I och med den här segern leder Sävehof semifinalserien med 2–1 i matcher och därmed finns chans att avgöra.
– Alltid härligt att ha matchboll och vi ser fram emot matchen nere i Höör, konstaterade Wallin när han blickade framåt.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 6, Nina Koppang 5, Ida Lagerbon 5, Laura Jensen 4, Mathilda Lundström 3, Jamina Roberts 3, Nina Dano 2 och Thea Blomst 1.

H65 Höörs målskyttar: Amelia Lundbäck 5, Malin Sandberg 4, Victoria Larsson 3, Isabelle Andersson 3, Ida Gullberg 3, Emma Rask 2, Evelina Källhage 1 och Emma Lindqvist 1.

– Erik Malmqvist