210218_frida_rosell_640

LANDSLAGSSPELARE TILL SÄVEHOF

Frida Rosell är en mycket intressant niometers-spelare som gjorde sin landslagsdebut mot Polen i oktober. Frida är idag VästeråsIrstas bästa spelare med sina 56 mål och 30,39 i MEP (mest effektive spelare) på endast tolv matcher. Det är oerhört roligt för Sävehof att få signera med en stor handbollstalang. Kontraktet är på två år.

– Ytterligare en värvning som visar att vår målsättning att tillhöra toppen och framtiden i svensk handboll är på allvar. Vi vill kunna erbjuda nästa steg för både våra akademispelare samt övriga talanger. Frida har visat under säsongen att hon kan bli nästa stora vänsternia inom svensk damhandboll och vi är glada, hedrade och spända på nästa steg i Fridas karriär, säger Emil Berggren.

 – Frida Rosell är en spelare med en väldig hög topp nivå och hon är en profil som vi tror kommer bli en nyckelspelare för oss i framtiden. Hennes skott och spelsinne är hennes spetskvaliteter och vi ser henne som en oslipad diamant där det är dags att ta nästa steg i sin karriär. Genom vår träningsmiljö som vi anser att vara Sveriges bästa så tror vi på att vi kan utbilda framtidens spelare inom svensk handboll, säger Rasmus Overby.

 – Det ska bli kul att få bli en del av klubben och laget. Sävehof är en professionell organisation där jag kan utvecklas och ta nästa steg i min karriär. Jag ser fram emot en ny miljö med nya utmaningar, både på och utanför planen. Ses snart i Partille Arena, säger Frida Rosell.

Nr: 29
Namn: Frida Rosell
Född: 6 maj 1999
Bostadsort: Stockholm
Födelsestad: Stockholm
Position: 9M
Längd: 177 cm
Vikt: 72 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 4
Till Sävehof: 2021
Debut: 2021
Moderklubb: Handens SK
Klubbar: IK Sävehof, VästeråsIrsta, Skuru IK, Skogås HK, Handens SK.
Mål/skott: 56
Landskamper: 2A, 41U
Meriter: EOC-guld

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..