190204_sofie_borjesson_640

TOPPMÅLVAKT TILL SÄVEHOF

Dubbla traditioner förlängs för Sävehof när Kroppskulturfostrade målvakten Sofie Börjesson ansluter till Sävehof nästa säsong. Klubben har tidigare värvat landslagsstjärnorna Jenny Alm och Johanna Bundsen från Uddevallaklubben och fortsätter nu att växla upp med ytterligare en målvaktstalang. Johanna Bundsen fick tillsammans med Jenny Alm sitt genombrott i Sävehof och nu får även Sofie testa Partilleformeln. Sofie har många likheter med Johanna både i spelsätt och rörelseschema och även längdmässigt ligger de i paritet med varandra. (Johanna 185 cm och Sofie 186 cm).

Sofie spelar idag för Kungälvs HK och är en av de avgörande faktorerna i att Kungälv ligger på slutspelsplats. Sofie är på en tredjeplats efter Isabella Mouratidou i målvaktsligan på fenomenala 40% räddningar och på första plats med 32% i MEP (mest värdefull spelare). Sävehof bygger vidare för framtiden med en riktigt fin värvning av Sofie Börjesson.

– Jättekul att få komma till Sävehof och fortsätta utvecklas. Det ska bli kul med en nystart och att få en ny miljö. Valet föll på Sävehof pga. bra träningsmiljöer och bra förutsättningar för att lyckas. Jag ser fram emot kommande säsonger och hoppas på nya erfarenheter, säger Sofie Börjesson..

 – Vi har följt Sofie en tid och är väldig nöjda och glada att vi har skrivit kontrakt med henne. Hon är en stor målvaktstalang och med rätt träning har hon stora förutsättningarna för att bli en riktig toppspelare. Sofie har några individuella kompetenser, bland annat hennes storlek och hon är bra på att placerar sig i målet. Hon har presterat på en väldigt hög nivå under säsongen och det skall bli roligt att följa hennes vidare utveckling med de förutsättningar vi har i Sävehof, säger Rasmus Overby.

 – En spelare med mycket vilja och höga ambitioner. Sofie kommer passa väldigt bra in i Sävehof. Hon har gjort en fin säsong hittills i år och kommer bli en viktig spelare för oss de kommande två åren. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling på nära håll. Varmt välkommen Sofie, säger Hanna Fogelström.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..