LANDSKAMP I PARTILLE

Sverige laddar på hemmaplan inför EM i Kroatien i januari. Dubbla landskamper väntar mot Ljubomir Vranjes Ungern – genrepet sker i Partille den 8 januari.

De svenska herrarna, som slutade sexa i VM i vintras, kvalade in EM (12–27 januari 2018) genom att vinna kvalgruppen före Montenegro, Ryssland och Slovakien. EM-premiären spelas i Split den 12 januari mot Island och Sverige möter sedan också Serbien och värdnationen Kroatien i det första gruppspelet.

Förbundskaptenen Kristján Andréssons trupp kommer att förbereda sig på svensk mark och spela två landskamper under uppladdningslägret. Ungern står för motståndet i båda matcherna.

– Det är en enorm trygghet för oss att kunna ladda på hemmaplan och dessutom ställas mot ett högklassigt motstånd. Vi har goda minnen från i vintras då vi spelade inför en fullsatt Kinnarps Arena inför VM och i Partille Arena har vi inte heller förlorat, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Ungern leds numera av en svenskduo. Ljubomir Vranjes är förbundskapten och Björn Sätherström, som det senaste året varit videoanalytiker i det svenska landslaget, assisterar honom.

– Personligen är det förstås härligt att vara i Sverige, men det som är viktigast är att vi får bästa möjliga förutsättningar i våra förberedelser inför EM. Det får vi, både vad gäller träningar och matcher. Sverige visade i VM i vintras att de är tillbaka i världstoppen och det blir en härlig utmaning för oss att möta dem, säger Vranjes.

Biljetter till landskampen i Partille Arena släpps under hösten på handboll.ebiljett.nu.

Den svenska EM-truppen presenteras den 4 december på en presskonferens i Stockholm.

 

Stefan Albrechtson, klubbdirektör IK Sävehof:
– Att åter få förtroendet att arrangera en landskamp, mot Ungern i uppladdningen inför EM i Kroatien, är oerhört kul. Det blir inte sämre av att Ljubomir Vranjes är ny ungersk förbundskapten och gör sin första “arbetsdag” på sin hemmaplan i Göteborg/Partille.

SVERIGES UPPLADDNING INFÖR EM I KROATIEN
6 januari: Match mot Ungern i Kinnarps Arena, Jönköping
8 januari: Match mot Ungern i Partille Arena, Partille

SVERIGES GRUPPSPEL I EM I KROATIEN
12 januari, 18.15: Island (Spaladium Arena, Split)
14 januari, 18.15: Serbien (Spaladium Arena, Split)
16 januari, 20.30: Kroatien (Spaladium Arena, Split)