LAGKAPTENEN STANNAR

Jonathan har varit Sävehof trogen sedan handbollsskolan och idag kan vi med stolthet berätta att Sävehofs lagkapten stannar ytterligare två år i klubben. Jonathan blev lagkapten inför säsongen 2018 och har förvaltat den uppgiften på bästa sätt, han är oerhört viktig för laget både på och utanför planen.

Under SM-slutspelet i våras tog sig ett uträknat Sävehof hela vägen till en SM-final. I underläge med 1-2 i matcher mot Alingsås, vänder laget med Jonathan i spetsen finalserien till seger med 3-2, efter en makalös sista match i Estrad där Sävehof vinner med 27-20.

Jonathan har under säsongen gjort 105 mål och leder Sävehofs interna skytteliga tillsammans med terminatorn William Bogojevic som gjort 125. Tillsammans med Gzim Salihi som högernia är dessa tre ett fruktat vapen inför slutspelet, dessutom är de födda 1997, 1997 och 1998!

– Oerhört stolt över att jag får möjligheten till att fortsätta utvecklas i klubben jag växt upp och fostrats i. Ser mig själv i många av de ungdomar som springer runt i sina Sävehofoveraller och kastar boll i hallarna runt om i Partille. Det i kombination med mina härliga lagkompisar, träningsmöjligheterna i Partille Arena och föreningens stöd gjorde valet enkelt, säger lagkapten Jonathan Edvardsson.

 – Att Jonte väljer att förlänga med oss betyder jättemycket. Jonathan är en egen produkt som, trots sin ringa ålder, leder gruppen på ett föredömligt sätt. Jonathan är lagkapten och navet i vår grupp, han har stor delaktig i att vi vunnit många handbollsmatcher, och han kommer garanterat ha del i framtida framgångar. Att han är en otrolig handbollsspelare med en grym vilja och inställning är givetvis också bra, men att människan Jonathan valde att förlänga, det är hela föreningen supernöjda med, säger Emil Berggren.

Se videointervju med Jonathan >>> https://youtu.be/PDctoMok98g

 

Nr: 26
Namn: Jonathan Edvardsson
Född: 1997
Bostadsort: Partille
Födelsestad: Göteborg
Position: M9
Längd: 190 cm
Vikt: 92 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 5
Till Sävehof: Egen produkt
Debut: 2014
Moderklubb: IK Sävehof
Klubbar: IK Sävehof
Landskamper: 0A, 34U
Meriter: SM-guld, 2 USM-guld, USM-silver, USM-brons
Mål 2019/20: 105
MEP 2019/20: 78,62 (fyra totalt)