Handboll, SHE, Final 2, Skuru - Sävehof

KVITTERAT MOT SKURU

SM-finalserien mot Skuru IK är utjämnad efter att IK Sävehof besegrat hemmalaget i Eriksdalshallen med 34–30 på fredagskvällen.
– Det var en väldigt bra lagprestation i dag, ansåg huvudtränare Rasmus Overby.

Tidigt i den andra SM-finalen gick det att skönja att det var ett revanschsuget Sävehof som rest till Stockholm efter måndagens förlust med 27–29 i Partille Arena. När tio minuter var spelade gick laget upp i tvåmålsledning för första gången i matchen och därefter fortsatte det på inslagen väg fram till halvtidsvilan.

Övertaget på ett par bollar utvecklades raskt till tre, fyra och fem måls marginal och när resultattavlan visade att ställningen var 13–6 i gulsvart favör tog Skuru sin andra timeout. I det läget hade matchklockan ännu inte nått upp till tjugo minuter och Rasmus Overby knöt näven.
– Vi lyckades med några taktiska saker som vi gärna ville få till, sade huvudtränaren om receptet till den fina starten.

Även fortsättningsvis tryckte Sävehof på vid varje möjlighet som gavs och när halva matchen var spelad ledde laget med 19–10.

Efter pausen fick Skuru bättre utdelning och hade en period med sju raka mål. När det behövdes som mest, och endast en boll skiljde lagen åt, klev dock Thea Blomst fram med dubbla fullträffar.
– Det var ett desperat motståndarlag som kom ut till den andra halvleken och på ett sätt blev det lite svårt på grund av det. Ändå tycker jag att vi lyckades behålla lugnet och i dag var det många som steppade upp och visade vägen.

Från det läget lyckades Sävehof hålla undan hela vägen och med 34–30 som slutresultat kvitterades finalserien till 1–1 i matcher. I helgen sker förberedelserna inför det att match tre spelas i Partille Arena på måndag.
– Självklart var det viktigt att kvittera matchserien. Vi var inte nöjda med prestationen i första matchen, så att vi kom ut med ett helt annat uttryck i dag var viktigt inför fortsättningen.

I jakten på vändning fick Skuru hjälp av publiken i Eriksdalshallen – på måndag hoppas Overby att det istället är Sävehof som lyfts fram av hemmasupportrarna.
– Nu är det tre dagar fram till nästa match och då är det jätteviktigt att alla i och runt Partille tar sig till arenan. Skuru är ett väldigt bra lag och det är de små marginalerna som kommer fälla avgörandet, menade han.

Skuru IK:s målskyttar: Elin Hansson 14, Daniela De Jong 6, Vilma Matthijs Holmberg 4, Clara Bergsten 3, Alexandra Bjärrenholt 2 och Ellen Voutilainen 1.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 10, Jamina Roberts 6, Laura Jensen 6, Frida Högaard 4, Anne Tolstrup 3, Stella Huselius 2, Thea Blomst 2 och Ida Sembe 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..