MatchrapportHannoverhemmaHemsida_nyhet-Återställd

KVARTSFINALKLARA I EUROPA

IK Sävehof lyckades vända fyramålsunderläget från det första åttondelsfinalmötet med TSV Hannover-Burgdorf och ta sig vidare till kvartsfinal i European League. Tisdagskvällens match mellan lagen slutade 34–25 i gulsvart favör.
– Det här är en av klubbens största segrar genom tiderna, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren på presskonferensen efter matchen.

Förlusten med 30–34 i Hannover för en vecka sedan innebar att Sävehof behövde vinna returen med minst fem måls marginal för att ta språnget och nå turneringens kvartsfinalfas. Laget fick precis den start som önskats när jumbotronen i Partille Arena visade 3–0 till Sävehof innan Hannover i den femte spelminuten lyckades hitta nätet för första gången.

Gästerna från norra Tyskland jobbade sig dock in i matchen och nådde lika-läge när de gjorde 6–6 efter knappa kvarten. Kommandot om matchen släpptes dock inte iväg, utan Sävehof fortsatte behålla initiativet och kunde gå till halvtidsvila med 18–14. Inför den andra halvleken var ställningen därmed helt utjämnad sett över dubbelmötet.

Tillbaka från halvtidsvilan stod Simon Möller direkt för en räddning som följdes upp med mål från William Andersson Moberg när han från vänsterläge hittade det bortre hörnet. Där och då hade Sävehof för första gången rätt marginal för att kunna ta sig vidare i turneringen.

Återigen skulle “die Recken” dock hämta upp och fyra mål gällde på nytt som differens när de gjorde 23–27 med knappt en kvart kvar att spela. Avslutningen hade kunnat bli dramatisk med mycket nerver, men Sävehof höll ihop det väl och vann till sist med stor marginal.
– Jag är särskilt stolt över att vi behöll lugnet under perioden där de lyckades komma tillbaka in i matchen, sade Michael Apelgren.
– Mot äldre och mer erfarna spelare fortsatte vi att göra vår grej när vi fortsatte springa på kontring och fortsatte vara offensiva i vår attityd.

Segersiffrorna skrevs till 34–25 och efteråt menade Simon Möller att lagets ständiga löpningar var en stor del av det vinnande konceptet.
– Vi sprang i 60 minuter och fick till våra kontringar på ett riktigt bra sätt i dag. Även när de lyckades göra mål så sprang vi direkt. Det är precis på det här sättet som vi vill spela vår handboll, så att vi lyckades med det i dag var en av de avgörande faktorerna. Även vårt 5–1-försvar var riktigt bra.

Brorsan Felix var även han lyrisk över insatsen som säkrade avancemang till kvartsfinalerna av European League.
– Sedan första mötet har vi slipat lite på allting. Vi var bättre på de små detaljerna och bakåt fick vi lite bättre stopp jämfört med senast, det gjorde att Simon kunde rädda bollarna. I dag tycker jag att vi visade att vi kan slå de bästa lagen i Europa.

Nästa test för Sävehof blir ännu ett möte med Bundesliga-motstånd när Flensburg väntar i kvartsfinal.

IK Sävehofs målskyttar: Felix Möller 7, Gustaf Wedberg 7, Alexander Westby 4, William Andersson Moberg 4, Pontus Brolin 3, Emil Berlin 2, Sebastian Spante 2, Óli Mittún 2, Adam Blanche 1, Simon Möller 1 och David Sandberg 1.

TSV Hannover-Burgdorfs målskyttar: Uladzislau Kulesh 6, Branko Vujovic 4, Marius Steinhauser 3, Renars Uscins 2, Jonathan Edvardsson 2, Martin Hanne 2, Ilija Brozovic 2, Adam Nyfjäll 1, Marian Michalczik 1, Hannes Feise 1 och Vincent Büchner 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..