210312_onnered_kv1_640

KVARTSFINAL 1 – ÖNNERED

TRÄNARSNACK MED RASMUS

Sävehof är först ut i damernas slutspel. Nu väntar Önnered i bäst av fem matcher, och det är väl ingen tvekan om att det är de regerande svenska mästarna som bär favoritskapet i denna kvartsfinal. Matcherna i SHE har slutat med övertygande segrar för Partilles stolthet, 32-19 respektive 37-21.

– Det som har varit är en resa och i slutspelet spelar det ingen roll om man går in som seriesegrare eller har slutat på åttonde plats. Önnered är ett bra lag och vi har full respekt för dem. Samtidigt är det så att vi haft bra kontroll på dem i seriespelet och att det är de som måste hitta på något i den här matchserien, säger tränaren Rasmus Overby.

Sävehof slutade som bekant tvåa i SHE, men på en punkt var man överlägset alla andra lag. 64 plusmål mer än seriesegraren Skuru… det borde såklart finnas någon förklaring till den statistiken. Sävehof är bäst på att behålla fokus i matcher även när de är avgjorda.

– Vi har en stor trupp och alla jobbar extremt bra för att få mer speltid. Det har betydelse, tror Rasmus Overby.

Men nu nollställer han allt som hänt tidigare under säsongen och ser fram emot kvartsfinalspelet mot Önnered:

– Vi ska fokusera på att göra väldigt bra ifrån oss och förhoppningsvis vinna, säger han.

 

MATCHENS PROFIL

Louise Rundcrantz
Född: 5 mars 2000
Position i laget: Vänstersex
Moderklubb: Sävehof
Debut: 2019

Hon firade 21-årsdag i förra veckan, gör sin andra säsong i SHE men står nu inför en situation hon aldrig varit med om tidigare – första slutspelsmatchen. Att det blir slutspelsdebut beror inte på dåligt sportsligt resultat i fjol utan på pandemin som medförde att slutspelet ströks. Vi ställde några frågor till Louise Rundcrantz inför första kvartsfinalen.

Grundserien avslutades i tisdags och direkt in i hetluften med slutspel. Hur är känslorna just nu?

– Vi är laddade för att äntligen få spela slutspel, för det ställdes ju in efter grundserien var färdigspelad förra året. För mig blir det första slutspelet, och det känns förstås också kul.

Ni har vunnit med 13 respektive 16 bollar i matcherna mot Önnered den här säsongen. Finns det risk för underskattning i kvartsfinalen?

– Vi tänker oss att allting kan hända i ett slutspel. Nu är alla lag laddade. Vi måste gå in och göra vår grej, spela vårt spel. Då ska det gå bra.

Hur ser dagsprogrammet ut för dig under matchdagen?

– Jag vaknar efter att ha tagit sovmorgon, äter en god frukost och går ut på matchpromenad. Förhoppningsvis är det sol då, även om det ser annorlunda ut när jag tittar ut genom fönstret just nu. Sedan pluggar jag en stund om jag hinner, tittar lite extra på motståndaren och sedan är det fullt fokus på match.

Vågar du dig på att tippa resultat i första kvartsfinalen?

– Oj… jag hoppas såklart på vinst, men jag tror att det blir en tuff match. Det är ju derby… jag tror att det blir jämnt.

Din egen roll – hur viktig är du för Sävehof säsongen 20/21?

– Det är ju min andra säsong, så jag har ju inte jättemycket rutin, men jag försöker bidra med det jag kan och med ett gott humör.

Tack, då återstår bara att önska lycka till!

– Tack!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..