170409_kvart_1_heid_640

KVARTSFINAL 1 DAM

Kvartsfinal 1
Sävehof vs Heid
Söndag 9 april 18:05 i Partille Arena
Köp biljett >>>

Det är dags för första slutspelsmatchen i Partille Arena. Sävehof fick välja motståndare, och tränaren Henrik Signell motiverar varför man pekade på Heid:

– Det handlar om en kombination av det sportsliga och resan. Känslan är att Heid och Kristianstad är likvärdiga motståndare, men det är skönt med geografisk närhet till bortaplan.

Sävehof vann serien för sjunde gången i följd och har på de säsongerna endast förlorat sex matcher (två oavgjorda – resten vinster). Senaste förlusten i seriespel på hemmaplan dateras till 4 november 2010 (Lugi, 17-18) och efter det har Sävehof spelat 73 matcher och endast tappat en poäng.

– Vi känner oss väldigt starka, även om vi inte ser oss som odödliga. Vi är trygga på hemmaplan och starka när vi gör det vi kommit överens om. Nu har vi bra fokus och en positiv atmosfär i laget, säger Henrik Signell.

Sedan grundserien slutade har kostat på sig att ha en ledig helg från kollektiva träningar, men intensiteten är annars inte lägre än tidigare.

– Det är en avvägningsfråga, men vi släpper inte på den fysiska träningen ännu. Vi har en ambition att gå långt i slutspelet och vill vara som bäst längre fram. Samtidigt är det inte så att vi är nedtränade, vi har en bra fysik i laget och klarar den här nivån, säger Signell.

I truppen börjar det sakta återgå till normalläge – Loui Sand och Julia Eriksson närmar sig comeback och kan finnas ombytta redan till första kvartsfinalen. Jamina Roberts kommer snart också vara spelklar, men står över den här matchen.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..