Jesper-Ostlund-Nyhetsbrev

KVALMATCH FÖR EUROPEAN LEAGUE!

KVALMATCH FÖR EUROPEAN LEAGUE!

Söndag 4/12

20:30 IK SÄVEHOF – THÜRINGER HANDBALL

  • Thüringer Handball har vunnit Bundesligan 7 gånger och har 2 svenska spelare i laget Wilma Matthijs Holmberg och Irma Schjött.
  • Nästa söndag 11/12 går returmötet i Tyskland. Vinnaren i matcherna går sen vidare till gruppspel i European League.

Kom och stötta våra tjejer!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

 JESPER ÖSTLUND – HUVUDTRÄNARE

Ett sent, avgörande ryck räckte till seger mot Skövde HF tidigare i veckan. Nu vänds istället blickarna mot söndagen och säsongens första match mot internationellt motstånd. Det är tyska Thüringer HC som gästar Partille Arena i det första av två kvalmöten till EHF European League. Här delar huvudtränare Jesper Östlund med sig av sina tankar inför duellen.

Vad är dina intryck av det ni presterade mot Skövde i onsdags?

– Att vi inte presterade i 50 minuter, men att vi sedan kopplade på alla cylindrar och spelade riktigt bra sista tio. Vi var bra när matchen skulle avgöras, men i en drömvärld ser vi till att göra det bättre under de första 50 minuterna så att slutforceringen inte behövs. Det måste vi höja upp och se till att vara tillräckligt bra, för det går inte att bara (Nina) Koppang levererar på den nivå vi vet att vi kan göra, som det var i första halvlek. Men det var tur att hon levererade på det sättet, annars hade det varit några bollar till.

– Som sagt är jag nöjd med de sista tio minuterna där vi vände ett tvåmålsunderläge till tremålsvinst. Det är även bra att vinna när man inte spelar bra och när man har ett helt gäng som inte har dagen.

Naturligtvis hade ni velat avgöra så tidigt som möjligt, men finns det någon positiv aspekt av att vara med om en så tät match som avgörs först i slutminuterna?

– Förmodligen är det så här tajt det kommer vara i slutspelet, så för vår del gör det inget att vi lyckas hitta olika sätt att vinna. Men vi ska ha som ambition att avgöra matcherna mycket tidigare och spela en bättre handboll. Hos vissa var kanske tankarna redan på helgens match, i halvtid hade vi känslan att vi inte riktigt var fullt påslagna. Jag tycker att vi ska hantera varje enskild uppgift på ett ännu bättre sätt och inte vara bra i ena matchen och dålig tre dagar senare, vi ska kunna hålla en jämnare nivå och ha högre lägstanivå. Sedan gjorde Skövde en bra match, men vi ska vara mer komfortabla på hemmaplan.

Prestationen som Nina Koppang stod för stack såklart ut med 13 gjorda mål. Jag antar att du ser henne som en bärande spelare i truppen!

– Ja, det är klart. Hon är en otroligt bra handbollsspelare. Mycket handlar om att få rätt avstånd och tajming, framförallt i anfallsspelet, och då kan det se ut så här. Hon har saker att arbeta med, men när det väl klickar så är hon svårstoppad!

På söndag ställs ni mot Thüringer HC i kvalet till EHF European League. Vad får du upp för bilder i huvudet när du tänker på tysk handboll?

– Den är otroligt fysisk. Det är på en annan nivå jämfört med vad vi är vana vid i Sverige. Thüringer är ett storvuxet lag som gärna driver högt tempo och har en hel del riktigt bra spelare.

Vad är ett bra resultat i söndagens match och vad kommer krävas för att få med sig det?

– Ett bra resultat är såklart ett resultat som man sedan kan spela på nere i Tyskland, som en vinst med ett par bollar. Sedan kan det vara så att vi gör en jättebra match även om vi inte vunnit med sex-sju mål. Thüringer är ett riktigt bra lag och det kommer bli en tuff utmaning för oss. De spelade nyligen mot Bietigheim, som är ett topplag i Champions League, och var nära att välta dem.

– Såklart tror vi mycket på oss själva och vi går in med höga förhoppningar i det här kvalspelet. Vi vet om vad vi har för högsta nivå i det här laget, den är riktigt hög och det kommer krävas att vi har flera spelare som har dagen samtidigt på söndag. Hittills den här säsongen så är det här vår svåraste motståndare.

 

CARMEN MARTÍN
Född: 1988
Position i laget: Högersexa
Moderklubb: C.B. Roquetas
Debut i Sävehof: 2022

Med mängder av rutin från spel på den internationella scenen gör sig nu Carmen Martín redo för att kliva in i ännu en säsong av Europa-spel. På söndag spelar IK Sävehof första matchen mot tyska Thüringer HC när det i ett dubbelmöte ska avgöras vilket av lagen som avancerar till gruppspelet i EHF European League.

Hur värderar du lagets insatser i matcherna som varit sedan EM-uppehållet?
– Jag tycker att laget har presterat bra och sedan början av säsongen har prestationerna förbättrats. Mot Skövde senast hade vi dock inte vår bästa match, men dubbla matcher under samma vecka är alltid svårt. Vi har försökt göra vårt bästa och har definitivt utvecklats sedan säsongsstarten.

Med några fantastiska mål bidrog du starkt till highlights-paketet i matchen mot Höör förra veckan. Är det produkten av massor av träning eller händer det spontant?
– Tack! För min del spelar det faktiskt ingen roll hur det ser ut. Så länge bollen passerar mållinjen så är det mål, och det är det viktigaste för mig.

Du deltog inte i mästerskapet med Spanien i år. Hur har ni i Sävehof utnyttjat perioden utan matcher?
– Alla har tränat på och behållit fokuset. Det har varit viktigt att träna så att vi ska vara redo för den här fasen av säsongen som vi nu har klivit in i.

Till helgen inleds säsongens Europa-spel. Om du skulle peka på ett speciellt minne från någon av de europeiska klubblagsturneringarna, vad skulle du välja då?
– Det var länge sedan jag spelade i European Cup, så det minns jag inte så mycket av. Däremot har jag tydliga minnen från Champions League när vi vann turneringen (2016). Det krävdes väldigt hårt arbete och det var en intensiv finalhelg där det inte fanns utrymme att tänka på någonting annat än sig själv och lagets prestation.

Hur går dina tankar inför söndagens match mot Thüringer HC i kvalet till European League?
– Vi ska gå in och göra vårt bästa! Det gäller att prestera på vår allra högsta nivå och jag är säker på att alla kommer ge allt vad de har, det råder det ingen tvekan om. Laget är fullt av krigare och det är något jag verkligen älskar. Det kommer bli en tuff utmaning, men vi kommer som sagt göra vårt allra bästa.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..