Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Skövde

KRYSS MOT SKÖVDE

Vid flertalet tillfällen arbetade sig IK Sävehof tillbaka till lika-läge i hemmapremiären mot IFK Skövde. Det ständiga slitet gav slutligen en poäng när slutresultatet skrevs till 26–26.
– Jag tycker att vi stod upp tillsammans och fortsatte hela tiden att mala på, sade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen.

Prestigematch väntade i Partille Arena på torsdagskvällen när Skövde var på besök. Första halvlek var något av en målsnål historia där Sävehof tog timeout efter en kvart i underläge 4–7. Ett återkommande tema var hur Michael Apelgrens lag målmässigt jobbade sig tillbaka in i matchen – och med fem återstående minuter av halvleken kom kvitteringen från Lasse Pedersen.

Helt jämnt skulle det även vara vid paus-läget där Marcus Lennernäs gjorde 11–11 med sekunden kvar på klockan.
– Många gånger tycker jag att vi spelade bra och kanske var det slarv någon gång, men jag tycker att deras målvakt var fantastisk. Han tog riktigt många stora räddningar, så hatten av för hans målvaktsspel i dag. Annars hade matchen kunnat se annorlunda ut, menade Apelgren.

I början av den andra halvleken ordnade gästerna ett försprång på fyra bollar. Återigen fick Sävehof därmed jobba i underläge och återigen skulle laget komma ikapp. Den här gången var det vår nummer 34, Sebastian Karlsson, som stod för utjämningen när han gjorde det 34:e målet i matchen som alltså innebar 17–17.

När det endast var tio minuter kvar hade Skövde ännu en gång satt sig i en fyramålsledning. Sävehof slutade dock aldrig tro och med gott stöd från läktarna kunde Pontus Brolin till slut kvittera till 26–26. Gulsvart fick även chans att sätta dit en segerboll, men en poäng blev utfallet denna torsdag.
– Det var mycket som kändes svårt och det var mycket som gick emot i dag, så att vi fick en poäng är jag faktiskt väldigt stolt över. Vi malde på och till slut kom chansen att få en poäng och vi hade till och med sista skottet för att vinna.
– Handboll är mycket taktik och videoklipp, men det handlar också om hur bra man är under de sista minuterna. Där gjorde vi det bra i dag.

Redan på lördag väntar nästa uppgift i Handbollsligan när det är bortamatch mot Alingsås HK.
– Det är tuffa tider nu med såhär tajt matchande, men då kommer vi också att få mycket utveckling på det här laget. Det är många spelare som inte var tilltänkta att spela från början och som på pappret kanske till och med är gubbe nummer fyra på sin position. Men då får vi som sagt stor chans att utveckla oss, sammanfattade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 8, Felix Möller 5, Alexander Westby 4, Pontus Brolin 3, Marcus Lennernäs 3, Lasse Pedersen 1, Gzim Salihi 1 och Óli Mittún 1.

IFK Skövdes målskyttar: Rex Blom 11, Bjarni Valdimarsson 4, Kristian Svensson 3, Jonas Samuelsson 2, Viktor Hallén 2, Adam Ljungquist 2, Fredrik Mossestad 1 och Jesper Jensen 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..