Kristian Bliznac klar för Sävehof

IK Sävehof välkomnar Kristian Bliznac från Alingsås till nästa säsong. Kristian och Sävehof har efter en tids diskussioner signerat ett kontrakt på två år.

– ”Kristian är en två-vägsspelare som kommer att kunna bidra med mycket i såväl anfall som försvar”, säger herransvarig Peter Möller.

Kristian om…

…IK Sävehof:
”Sveriges största klubb, många spelare hade haft svårt att tacka nej, det är få förunnat att få spela i Sävehof. Jag är väldigt glad att jag får denna chans.”

…Magnus ”Bagarn” Johansson:
”Jag har bara hört positivt om ”Bagarn”, han är en stor anledning till att jag byter Alingsås mot Sävehof. Han har vunnit mycket och jag tror att han är rätt person att utveckla mig. Jag tycker att det känns bra att få en ny röst att lyssna till.”

…sina nya lagkamrater:
”Fredrik Larsson har jag spelat några landskamper med. I övrigt känner jag inga, men hälsar givetvis på de jag stöter på.”

…nummer 23:
Jag har alltid spelat med nummer 23, men eftersom att det är upptaget i Sävehof tar jag det jag får. Det spelar ingen roll alls.

– ”Jag ser framemot detta jättemycket. Nu när vi i Alingsås har åkt i slutspelet hoppas jag givetvis att Sävehof vinner SM-guld. Att spela i Champions League hade varit väldigt roligt”, avslutar Sävehofs senaste nyförvärv.

Fakta om Kristian:
Född: 1983
Längd: 204 cm
Vikt: 108 kg
Moderklubb: Kärra HF
Klubbar: HP Warta, Peramo (Italien), Alingsås HK
Meriter: SM-guld 2008/09 med AHK
Landskamper: 10 A (9 mål)

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..