Handboll, Svenska Cupen, Final 2, Sävehof - Lugi

KOMMENTARER EFTER CUPGULDET

I lördags vann IK Sävehof den svenska cuptiteln för första gången i klubbens historia när turneringen nu var tillbaka efter 30 års frånvaro. Lugi HF besegrades i dubbelmötet och efteråt firades det i Partille Arena. Här delar fyra av guldhjältarna med sig av sina tankar och känslor efter triumfen i ATG Svenska Cupen.

MICHAEL APELGREN

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Flera gånger fram till den här finalvinsten har det blivit stora segrar och det har märkts att ni har tagit ATG Svenska Cupen på allvar hela vägen. Berätta om resan som har lett fram till den här cuptiteln!
– Vi kände att när det började bli semifinal, och det var även det vi sade till varandra nu här i finalen, är att den här cupen har varit vår från start till mål och då vill vi jättegärna ta den. Det är väldigt kul att många av de här killarna får vara med och vinna en titel till och som jag sade till dem i omklädningsrummet: ”Det finns många bra spelare men de bästa spelarna vinner saker”. Återigen har många visat att vi är bäst när vi spelar om titlar.

Det var ledning i paus men sedan kom Lugi ikapp sett till hur det var här i den andra finalmatchen. Kände du någon stress mot slutet?
– Nej, det var mer att man ville att det skulle bli en kul avslutning. Jag kände att det skulle gå vägen, men det är inte lika kul att förlora med två-tre mål, så det blev lite känslor och till slut blev det en väldigt kul avslutning när Pontus Brolin satte dit den på slutet. Det blev lite euforiskt så som den här avslutningen förtjänade, för det har varit väldigt kul med cupen!

ALEXANDER WESTBY

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Grattis till guldet, hur mår du just nu?
– Jag mår bra! Det är kul att vinna en titel och det här var den första av tre möjligheter.

Det här är din första titel i Sävehof-tröjan efter att ha skrivit på för klubben i somras. Visst var det med den här typen av ambitioner du kom hit?
– Självklart. Det var därför jag kom hit och jag vet att Sävehof kan vara med och spela om alla titlar, så att ta den första nu är väldigt kul.

Hur tycker du att den andra finalmatchen var?
– Jag tycker att vi var bra, speciellt bakåt i första halvlek. När vi ledde med fyra och visste att vi hade sex mål att gå på så kändes det som att vi sänkte nivån lite på slutet, men vi gjorde det som behövdes och så vann vi guldet!

PONTUS BROLIN

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Hur upplevde du matchen?
– Det var kanske inte den vackraste matchen och vi ville självklart vinna. Det är sjukt kul med ett guld!

Det var du som satte dit bollen som såg till att ni åtminstone fick det oavgjorda resultatet här i den andra matchen. Du och Jonathan Stenbäcken bollade lite fram och tillbaka innan du bestämde dig för att skjuta, beskriv gärna situationen!
– Det blev lite oklart där. Stenbäcken fick inte med sig att vi körde sju-mot-sex i sista anfallet och sedan så hörde jag att det bara var några sekunder kvar och då var det bara att skjuta och hoppas på det bästa.

Och det blev det bästa!
– Ja, det blev det bästa och självklart är det kul att det blev ett kryss i alla fall och att vi inte förlorade. Det gör att det känns lite bättre.

ELIAS ELLEFSEN À SKIPAGÖTU

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Du såg väldigt lugn ut när du följde matchen från läktaren efter det röda kortet du fick. Var du så lugn som du såg ut?
– Jag var besviken på mig själv. Det var en dum sits som jag satte mig i, men jag var lugn. Vi vann ju den första finalmatchen med sju, så vi skulle bara inte torska med sju.

Du gjorde fyra mål under den första kvarten efter att först ha missat möjligheten i shootout-spelet. Blev du lite extra taggad av den missen?
– Ja, det var dåligt av mig så jag tänkte att nu måste jag ”get my shit together” och spela bättre.

Under din tid här i Sävehof har du nu vunnit två titlar av två möjliga. Beskriv känslorna kring det!
– Det är jätteroligt. Det är därför vi tränar så hårt varje dag, det är för att vi vill vinna!

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..