Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Karlskrona

KOMFORTABEL SEGER MOT RUNAR

Helgens träningsturnering fortsatte på lördagseftermiddagen när IK Sävehof besegrade norska Runar med 35-23 i Prioritet Serneke Arena.
Efter fredagens heta duell med Elverum tonades känslorna ner en aning till matchen mot Runar från Sandefjord. Sävehof hade flera korta och rappa anfall i matchens inledning som bland andra Gzim Salihi och Christoffer Brännberger kunde utnyttja ett par gånger om. Med sina totalt fem mål i första halvlek var den förstnämnde tungt bidragande till att laget kunde gå till halvtidsvila i ledning med 18-12.
– Idag släppte det för mig. Igår var det lite knackigt så det var skönt att få göra lite mål nu, menade Salihi.
– De hade en kort trea och en kort tvåa så det var bara att skjuta när jag såg lägena.

Viktor Ottosson gjorde flest mål mot Elverum och med ett par snabba fullträffar i början av andra halvlek visade han att målformen är riktigt god. Sävehof kunde på så sätt rycka ifrån ytterligare och i det stora hela var det en komfortabel resa från start- till slutsignal. Roligt var också att se unge Gustaf Wedberg som i slutet av matchen hittade ett härligt flyt när han på kort tid stänkte in tre bollar. I matchens sista anfall skapade han på egen hand ett läge att göra ytterligare ett mål, men då var stolpen olyckligtvis i vägen.

Efter två raka segrar denna helg avslutas träningsturneringen på söndag med match mot Arendal klockan 10:00. Salihi har en skön känsla och ser fram emot fortsättningen, inte minst seriepremiären om tre veckor.
– Formen känns bra. Vi håller på att träna mycket nu och försöker hitta rätt i aggressiviteten och spelföljderna.