Handboll, Svenska Cupen, Final 2, Sävehof - Lugi

KOMFORTABEL SEGER MOT ÖNNEREDS HK

En övertygande avslutning på den första halvleken lade grunden till att IK Sävehof komfortabelt kunde kontrollera resten av lördagens derby mot Önnereds HK där slutresultatet skrevs till 37–29.
– Belastningen blev inte så hård och vi fick vinna, så det här var väldigt skönt, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efter matchen.

Vid ett par tillfällen i matchinledningen avancerade Sävehof upp i tvåmålsledning men då kom Önnered snabbt tillbaka. Tjugo minuter in i matchen skulle det gulsvarta övertaget dock växa sig större och då kunde gästerna aldrig hitta någon väg tillbaka. Sebastian Karlsson gjorde både 14–12 och 15–12 innan Simon Möller skickade bollen över hela planen och in i det tomma ÖHK-målet.

I halvtid var ställningen 19–15 och efter pausen fortsatte Sävehof att kontrollera tillställningen. När ytterligare 30 minuter spelats visade jumbotronen i Partille Arena att segersiffrorna skrivits till 37–29.
– Jätteskönt att det blev så här, för det här var en match jag på förhand var lite extra orolig inför. Jag vet hur ”köttiga” matcherna mot Önnered kan bli, så det var skönt att det blev en lugn andra halvlek utan skador, sade Michael Apelgren.

Matchen präglades annars av många tvåminutersutvisningar och vid ett par tillfällen plockade domarna även fram kortleken där Önnered drabbades av ett blått och Sävehof av ett rött.
– De här matcherna blir väldigt ofta så och det var därför jag var lite orolig innan. Även vi gjorde några klumpiga grejer och det var ett derby med mycket känslor.

Bland matchens förgrundsgestalter stack Sebastian Karlsson ut med sina sammanlagt fjorton gjorda mål som han fördelade helt jämnt med sju i respektive halvlek.
– Han var väldigt bra och jag tror att han, precis som många av oss andra, kände att vi slängde bort för många poäng mot Önnered förra året. Det var några som var lite extra motiverade i dag och det var väldigt positivt att se, sammanfattade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 14, Felix Möller 4, Sebastian Spante 4, Elias Ellefsen á Skipagötu 3, Emil Berlin 2, Vetle Eck Aga 2, Elmer Tilly 2, Rune Schröder 2, Simon Möller 1, Jonathan Stenbäcken 1, Malte Celander 1 och Marcus Lennernäs 1.

Önnereds HK:s målskyttar: Markus Thorbjörn 8, Marcus Norrbrink 4, Mirko Vicentijevic 4, Gustav Skagerling 3, David Sandberg 3, Christoffer Brännberger 2, Joseph Helgesson 2, Kjartan Johansen 1, Johan Blickhammar 1 och Fredrik Teern 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..