Handboll, EHF Cup, SŠvehof - TusSies Metzingen

KNAPP FÖRLUST MOT METZINGEN

Europaspelet var tillbaka i Partille Arena på söndagskvällen när IK Sävehof tog emot tyska TusSies Metzingen i EHF-cupen. Matchen var jämn, men i slutändan var det gästerna som tog med sig poängen.
– Vi ska vinna en sådan här match, sade tränare Rasmus Overby efter slutsignalen. 

Spelarna i Sävehof visade direkt att det här var en match där de tänkte ge allt, försvaret var närmast omöjligt att tränga igenom inledningsvis. Återigen var Johanna Forsberg en spelare som utmärkte sig genom att blockera skott i defensiven, samtidigt som hon direkt sprang på egna kontringar. Det var så hon hade möjligheten att ge laget ledningen genom att göra matchens första mål. Men istället för att få till lagom mycket studs i avslutet, gick bollen olyckligtvis över ribban och det var bara att vända hemåt igen.

Det var dock inte bara ”Foppa” som kämpade med att få marginalerna på sin sida i avsluten. Det kom att dröja sex minuter innan Sävehof gjorde lagets första mål för kvällen och då hade TusSies Metzingen lyckats göra två. Emma Fernis kvitterade dock kort efteråt och matchen var helt jämn igen.

Det var under den andra halvan av den första halvleken som Metzingen började skapa sig ett något fastare grepp om ställningen och efter 30 minuters spel ledde tyskorna med 16-13.
– Vi vågade inte riktigt trycka på i första halvlek och hade lite för mycket respekt för dem, menade Rasmus Overby.

Den andra halvleken var en lång kamp, med mycket utvisningar, där Metzingen drog ifrån ytterligare varje gång Sävehof höll på att komma ikapp. Fyramålsunderlägen förvandlades till två måls skillnad, med bud på att komma ännu närmare, men då ville det sig inte. Inte förrän Johanna Ahlm satte 27-28, men då återstod inte mer än drygt 30 sekunder av matchen. I matchens sista anfall lyckades gästerna sätta bollen och såg till att slutresultatet skrevs till 27-29.
– En konstig match där vi låg under hela tiden och inte fick till vändningen helt. Det känns som att vi hade mer att ge, men fick inte fram det i dag, konstaterade Overby.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..